Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż składanych i podgrzewanych lusterek w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ilość pinów się różni tzn że lusterka pochodzą z 2 różnych aut proste.

Opublikowano
Jak ilość pinów się różni tzn że lusterka pochodzą z 2 różnych aut proste.

Na 100% to komplet z jednego samochodu, a PINy różne...

Opublikowano

Być może ktoś wcześniej wymieniał lusterka. Jesteś pewien i dasz sobie rękę uciąć że siedzą tam od nowości :) ?

Opublikowano

Nie chodzi tylko o jedną konkretną parę - tak jak pisze wrclaguna, już kilka takich zestawów z kablami "nie po równo" widziałem...

---------- Post dopisany at 13:57 ---------- Poprzedni post napisany at 13:55 ----------

Ja tez juz sie spotkałem z czyms takim :eusathink: z lewej było 10 PIN a prawa 14 PIN

Pytanie:pomijając już ilość kabli, ile pinowe są same wtyczki przy tych lusterkach??? Znasz może jej symbol??

Opublikowano

1k0972928 16 pin

Opublikowano

Niebieski i różowy kabel w wiązce =składane

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Grzesiu dodaj do opisu ze modułu do drzwi które obsługują składane lusterka ( moduły od polifta działają z literką R).

Opublikowano
  • Autor

Grzesiu dodaj do opisu ze modułu do drzwi które obsługują składane lusterka ( moduły od polifta działają z literką R).

:hi: juz dopisuje

Opublikowano

Lusterka od a4 ,nie pasują plug&play do a5, maja inne mocowanie (stope) oraz plastik . Dzisiaj miałem małe zdziwko.

Opublikowano

Oczywiście, że nie, inny profil trójkąta :)

Opublikowano

Jestem po montażu lusterek, i coś mi nie gra, rozkładają się one dobrych kilka sekund po włączeniu zapłonu, raczej powinny się od razu rozłożyć , jak jest u was?

Opublikowano

Po włączeniu zapłonu to norma w Audi, a kilka sekund ? u mnie rozkładają się mniej więcej tyle samo czasu co się składają

Opublikowano

Po włączeniu zapłonu to norma w Audi, a kilka sekund ? u mnie rozkładają się mniej więcej tyle samo czasu co się składają

Ok dzięki za odpowiedź , już problem rozwiązany ,właśnie skończyłem składać 2 lusterko po podłączeniu drugiego wszytko idealnie jest. Wiec jak jest jedno to taki efekt był. Aha i zaadoptowałem lustra z A4 do A5 sportbeck , rozebrałem na drobne części i przełożyłem stopy (aluminiowe mocowanie) oraz czarny plastik. Bardzo ciężko ściągnąć i założyć sprężynę więc uzbroicie się w cierpliwość.

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedź , już problem rozwiązany ,właśnie skończyłem składać 2 lusterko po podłączeniu drugiego wszytko idealnie jest. Wiec jak jest jedno to taki efekt był. Aha i zaadoptowałem lustra z A4 do A5 sportbeck , rozebrałem na drobne części i przełożyłem stopy (aluminiowe mocowanie) oraz czarny plastik. Bardzo ciężko ściągnąć i założyć sprężynę więc uzbroicie się w cierpliwość.

Wiem, ja to robiłem odwrotnie z A5 do A4 :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mogliście się spiknąć, byłoby prościej. :wink:

Opublikowano

Mogliście się spiknąć, byłoby prościej. :wink:

Pewnie tak, tylko ja to robiłem 2 lata temu :decayed:

Opublikowano

Ktos pisal wczesniej w tym temacie ,ze montowal skladane lusterka w A5 i prawe lusterko sklada i rozklada sie ciut szybciej niz lewe.

Zalozylem wczoraj u siebie i tez tak jest ,czy to jest rzeczywiscie norma w kazdym A5 czy A4 B8 ?

Troszke jest to dla mnie dziwne ,z czego to wynika ?

Opublikowano

Ktos pisal wczesniej w tym temacie ,ze montowal skladane lusterka w A5 i prawe lusterko sklada i rozklada sie ciut szybciej niz lewe.

Zalozylem wczoraj u siebie i tez tak jest ,czy to jest rzeczywiscie norma w kazdym A5 czy A4 B8 ?

Troszke jest to dla mnie dziwne ,z czego to wynika ?

Nie montowałem u siebie, ale z filmików, które widziałem na YT faktycznie jedno składa się szybciej.
Opublikowano

U mnie chyba oba idą z tą samą prędkością, ale z ciekawości jeszcze sprawdzę jutro