Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż składanych i podgrzewanych lusterek w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu prawe lusterko jest pod pamięć a nie lewe skoro lusterka napewno są z wersji europejskiej?

Edytowane przez tommy-cichy

Opublikowano
  • Autor

Czemu prawe lusterko jest pod pamięć a nie lewe skoro lusterka napewno są z wersji europejskiej?

Poniewaz z opcja Pamieci lusterko prawe obniza sie na doł i idzie jeszcze w kierunku auta

Nawet gdzies to pokazywałem :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, może jesteście wstanie podpowiedzieć mi gdzie mogłabym podjechać żeby ktoś mi założył chociaż podgrzewanie w lusterkach najlepiej w Wawie. Jeżdżenie bez podgrzewanych lusterek mnie coraz bardziej wkurza, a ja jestem kobietką i niestety nie ogarnę tego sama. Macie jakiś sprawdzony warsztat lub kogoś prywatnie do polecenia?

Opublikowano
  • Autor

Cześć, może jesteście wstanie podpowiedzieć mi gdzie mogłabym podjechać żeby ktoś mi założył chociaż podgrzewanie w lusterkach najlepiej w Wawie. Jeżdżenie bez podgrzewanych lusterek mnie coraz bardziej wkurza, a ja jestem kobietką i niestety nie ogarnę tego sama. Macie jakiś sprawdzony warsztat lub kogoś prywatnie do polecenia?

pisz do kolegi sowiq :)

Opublikowano

http://allegro.pl/audi-s5-rs5-8t0-lusterka-16-pin-i5119321078.html

16 pin to pamięć, side, fotochrom, grzanie i składanie? Na aukcji niżej ktoś wspomina jeszcze o podświetlaniu, ale ani słowa o pamięci

http://allegro.pl/audi-rs5-s5-cabrio-lusterka-zewnetrzne-full-i5084341149.html

jak tu być mądrym ;)

Opublikowano
  • Autor

W A5 musi byc w wtyczce 16 PINOWEJ ( 14 pinów zajetych)

A podswietlenie...............pewnie chodzi o SIDA :) czyli plus osobna wtyka 2 PIN

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@wrclaguna

czy mogę wrzucić sterowniki z różnymi końcówkami?

np kierowcy 8K0959792M, a pasażera 8K0959793F

Opublikowano

dziękuję :)

Opublikowano

Czy trzeba coś modzić we wtyczce do przełącznika lusterek po jego zamianie na "składany"?

Opublikowano

Nie trzeba :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam panowie,

Mam problem, dzisiaj zamontowałem lusterka skladane, wyposazone we wklady fotochrom i tu wlasnie tkwi problem :)

Sterowniki mam 8K0 959 792 H (pasażer), 8K0 959 793 H (kierowca).

Tak wygląda złącze przy słupku A:

1_zlacze_przy_s_upku_A.jpg

Tak wygląd wtyczka przy słupku A:

2_wtyczka_przy_slupku_A.jpg

A tak wygląda wtyczka która wchodzi do sterownika drzwi:

3_wtyczka_do_sterownika_drzwi.jpg

Według tego schematu:

o7uz.png

przewody we wtyczce drzwi i wtyczce w słupku A są OK, tylko w tym "Y7" się nie zgadza. Czy to oznacza, że muszę pociągnąć przewody z lusterka wewnętrznego,a by uruchomić fotochrom?

Opublikowano

A czy lusterka które są podgrzewane z automatu są też z funkcją składania? bo do dzisiaj nie wiedziałem, że mam podgrzewane lusterka.... i pytanie czy mając właśnie takie podgrzewanie to są także składane? nie ma w przełącznikach opcji składania, ale czy można to zakodować jakoś by z poziomu MMI można było ustawić czy lusterka mają się składać po zamknięciu z pilota? i czy teoretycznie lusterka są składane mając ich podgrzewanie?

na razie nie mam dostępu do kabelka by sprawdzić jakie sterowniki siedzą w drzwiach... dlatego pytam z góry dzięki za podpowiedź

pozdr,

Edytowane przez troopers

Opublikowano

A czy lusterka którą są podgrzewane z autoamtu są też z funkcją składania? bo do dzisiaj nie wiedizałem, że mam podgrzewane lusterka.... i pytanie czy mając właśnie takie podgrzewanie to są także składane? nie ma w przełącznikach opcji składania, ale czy można to zakodować jakoś by z poziomu MMI można było ustawić czy lusterka mają się składać po zmaknięciu z pilota? i czy teoretycznie lusterka są składane mając ich podgrzewanie?

na razie nie mam dostepu do kabelak by sprawdzic jakei sterwoniki siedza w drzwioach... dlatego pytam :) z góry dzięki za podpowiedź

pozdr,

Raczej nie są, takie tez maiłem, elektryczne i podgrzewane, nawet sterowniki były pod składane, ale lustra miałem zwykłe 6 PIN.

Opublikowano

O ile dobrze widze ,to masz juz instalacje pod fotochrom w obrebie drzwi ,czyli wtyczka do sterownika drzwi i wtyczka przy slupku A.

Jesli tak ,to musisz tylko pociagnac po 2 przewody na prawo i lewo od lusterka ,piny 4 i 5 ,do wtyczki wewnetrznej przy slupku A.

A czy lusterka które są podgrzewane z automatu są też z funkcją składania? bo do dzisiaj nie wiedziałem, że mam podgrzewane lusterka.... i pytanie czy mając właśnie takie podgrzewanie to są także składane? nie ma w przełącznikach opcji składania, ale czy można to zakodować jakoś by z poziomu MMI można było ustawić czy lusterka mają się składać po zamknięciu z pilota? i czy teoretycznie lusterka są składane mając ich podgrzewanie?

na razie nie mam dostępu do kabelka by sprawdzić jakie sterowniki siedzą w drzwiach... dlatego pytam z góry dzięki za podpowiedź

pozdr,

Podgrzewanie nie ma nic do skladania.

Jak na pokretle regulacji w drzwiach nie masz dolnej pozycji ,to nie masz skladanych.

Edytowane przez MarcinOslo

Opublikowano

O ile dobrze widze ,to masz juz instalacje pod fotochrom w obrebie drzwi ,czyli wtyczka do sterownika drzwi i wtyczka przy slupku A.

Jesli tak ,to musisz tylko pociagnac po 2 przewody na prawo i lewo od lusterka ,piny 4 i 5 ,do wtyczki wewnetrznej przy slupku A.

Tak też z kumplem wywnioskowaliśmy, ze właśnie w złączu w słupku A jest coś nie halo. A którędy najlepiej pociągnąć te przewody, dużo z tym roboty?

Opublikowano

Ciągniesz kabelki słupkami w podsufitce do lusterka wew.

Trzeba zdjąć tapicerki słupków, wyjąć lampkę podsufitki i poprzeciągac kabelki (pomocny jest w tym sztywny kabel lub drut)

Opublikowano

Cocco, da radę ogarnąć :thumbup1:

Może od razu czarną podsufitkę? :dziura:

Edytowane przez Kriss SierraFan

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Ja również mam pewien problem, ale w A5.

Auto miało dokładane lusterka i teoretycznie wszystko działa oprócz składania po zamknięciu samochodu. W MMI opcja jest aktywowana, ale w tej chwili działa to dosyć dziwnie tzn. po zamknięciu samochodu z kluczyka lusterka się nie składają, ale za to po włączeniu zapłonu składają się i od razu rozkładają.

Czy miał ktoś podobny problem z lusterkami?

Edytowane przez ByQ_Trn