Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALL] Zapalająca się kontrolka Air Bag po 10 min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z kontrolką air bagu, która zapala mi się w czasie jazdy po jakiś 10 minutach i gaśnie jak się wyłączy samochód. Byłem na kompie, który nie stwierdził błędu związanego z zapalaniem się kontrolki. Był tylko błąd klimy który został usunięty i już się nie powtarza. Serwisant sugerował że to jest błąd komunikacji lub modułu czy ktoś z was miał kiedyś z tym do czynienia.

Opublikowano

może być problem komunikacji (połączenia taśmy do poduch) ... Ale sam 'serwisant' powinien to sprawdzić. Za co oni biora teraz pieniądze, za podpiecie do komputera tylko ?

Ale że nie ma błędu... ?

Przedstaw się szybko w http://www.a4-klub.pl/forum/viewforum.php?f=3

Opublikowano
Witam!

Mam problem z kontrolką air bagu, która zapala mi się w czasie jazdy po jakiś 10 minutach i gaśnie jak się wyłączy samochód. Byłem na kompie, który nie stwierdził błędu związanego z zapalaniem się kontrolki. Był tylko błąd klimy który został usunięty i już się nie powtarza. Serwisant sugerował że to jest błąd komunikacji lub modułu czy ktoś z was miał kiedyś z tym do czynienia.

A może serwisant niewłączył opcji skanowani airbag :D ale to juz by było straszne

Opublikowano
  • Autor

Servisant włączył skanowanie air bag, jeżeli to by był błąd komunikacji to chyba by się świeciła ta kontrolka od samego początku jazdy a nie po 20 min albo i wcześniej. Na końcu był komunikat na komputerze ze nie wykazują poduszki błedów.

Opublikowano

Fado, szybko czytac regulamin i wypadaloby do dzialu NEWBIE.

Opublikowano

Mialem podobnie w moim klekocie: brak komunikacji na linii vag --- sterownik poduszek powietrznych. Okazalo sie, ze wine ponosila wtyczka z ukruszonym pinem :diabel2: Naprawa w aso: 100 w tym robocizna, nowa wtyczka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wszystkie info. Teraz to chyba zakupie sobie Vaga bo zamierzam nim jeszcze pojeździć.

• 3 lata później...
Opublikowano

i jak kolego, coś się dowiedziałeś ??

ja mam taki sam problem ,że po ok 15-20min włącza się kontrolka od airbag. podłączam się vagiem i widze że mam inny sterownik od poduszek. zapewne wymieniony przez poprzedniego właściciela...

Opublikowano

Mam taki sam problem u siebie :wallbash:po zdjęciu minusowej klemy podczas naprawy alternatora zaczęła się zapalać kontrolka od poduszek po ok 10 minutach jazdy lub postoju ;( ,czy ktoś z was rozwiązał ten problem u siebie i mógłby pomóc jak sobie z tym poradzić :hi:.

Opublikowano

jeżeli uszkodziłeś sterownik to dobry elektronik naprawi go, ale trzeba go wyjąć a to dopiero zabawa :) nie zrób tego błedu co ja i nie kupuj drugiego bo sterowniki w tych autach mają przypisany nr VIN

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Rowniez mam taki sam problem. Czy ktos poradzil sobie z tym problemem??

Opublikowano

Witam! :hi:

Również miałem taki problem.

Okazało się, że problem leżał jak ktoś już wcześniej wspomniał w VIN'ie

Przyuczenie sterownika poduszek poprawnego VIN'u rozwiązało problem. Kontrolka poduszek przestała się zapalać.

Niestety robił to elektryk więc nie wiem dokładnie jak można to zrobić. Ale myślę, że jeżeli powiecie o tym swoim specom to już będą wiedzieli co i jak.

Mam nadzieję, że ta informacja pomoże wam w rozwiązaniu problemu.

Dajcie znać co i jak :wink4::hi:

Opublikowano

Gudi../

widze ze jestes z 3city, powiedz mi z jaki kosztem się muszę liczyć za "przeklepanie" VIN-u ?? dasz jakiś namiar ??

Opublikowano

A ja mialem taki problem i okazalo sie ze styk kostki pod fotelem kierowcy byl trafiony. Dobra rada vag w reku, sprawdzic ktory fotel i przegladnac dokladnie 2 kostki laczeniowe. Robota na 30 min.

Opublikowano

mi vag pokazuje inny VIN i faktycznie jak porównuję tak jest, czy ktoś kojarzy koszta związane z przekodowaniem VIN ??

Opublikowano

Niech lepiej napisza jak sie to robi! Kupujac kabel juz poniosles koszta!

Opublikowano

Gudi podesłał mi numer do magika który podobno robi takie rzeczy, w poniedziałek powinienem coś wiedzieć...

Opublikowano

[czakus84] daj znac czy Ci zrobili :>

Opublikowano

Rozmawiałem w tym temacie z Bart-s i mniej więcej już wiem jak to zrobić samemu. Jedynym problemem jest posiadanie VAGa w ver. minimum 704.1