Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fotka z nowego fotoradaru - co zrobić w takiej sytuacji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chłopaki mam taki mały problem. Tydzień temu jadąc w dłuższą trasę fotoradar cyknął mi fotkę kiedy to jechałem przepisowo.

Jestem w 100% pewny, że prędkość miałem taką jaka w danym miejscu obowiązywała.

Sytuacja wyglądała tak, że zjeżdżając z lekkiej góry (sznur 5-6 aut) ja mniej więcej w środku, nagle cały sznur zaczęło wyprzedzać (o ironio :D) seiczento.

Kiedy był na mojej wysokości fotoradar zrobił zdjęcie. Teraz pytanie oczywiste, czy ja też dostanę mandat ? Czy te nowe żółte fotoradary mogą mierzyć prędkość dwóch aut jednocześnie ? Jeśli fotka przyszła by do domu to co w takiej sytuacji robić ? Jest sens się odwoływać ? Z góry dziękuję za wasze opinie.

Opublikowano

Zrobiło jemu zdjęcie nie Tobie ! Kwestia tego czy on dostanie foto gdy na zdjęciu widoczne będą dwa pojazdy..

Pytasz czy jest sens się odwoływać (w momencie gdybyś dostał takie zdjęcie)? A widzisz to jakoś inaczej ? Chcesz być ukarany za coś czego nie zrobiłeś ? Zapłacić za kogoś ?

Opublikowano

Nie ma co sie przejmować

Opublikowano
Witam. Chłopaki mam taki mały problem. Tydzień temu jadąc w dłuższą trasę fotoradar cyknął mi fotkę kiedy to jechałem przepisowo.

Jestem w 100% pewny, że prędkość miałem taką jaka w danym miejscu obowiązywała.

Sytuacja wyglądała tak, że zjeżdżając z lekkiej góry (sznur 5-6 aut) ja mniej więcej w środku, nagle cały sznur zaczęło wyprzedzać (o ironio :D) seiczento.

Kiedy był na mojej wysokości fotoradar zrobił zdjęcie. Teraz pytanie oczywiste, czy ja też dostanę mandat ? Czy te nowe żółte fotoradary mogą mierzyć prędkość dwóch aut jednocześnie ? Jeśli fotka przyszła by do domu to co w takiej sytuacji robić ? Jest sens się odwoływać ? Z góry dziękuję za wasze opinie.

Będą dwa auta na zdjęciu to najprawdopodobniej ani jeden nie dostanie mandatu, po prostu sytuacja niejednoznaczna i wina nie do udowodnienia. Ty powiesz, że jechałeś dobrze a ten co cię wyprzedzał musiał jechać szybciej a ten drugi powie, że wyprzedzał przepisowo ale ty przyśpieszyłeś... Nie do udowodnienia, takie fotki są wyrzucane do kosza raczej. Chociaż w Polsce jak się Policjant albo SM weźmie za myślenie to różnie bywa...

Opublikowano

Miałem identyczną sytuacje, jechałem przepisowo a kierowca jadący w drugą stronę jechał szybciej widziałem jak zaświeciła się lampa, było to z pół roku temu. Do dzisiaj nic nie przyszło..

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki chłopaki.

Opublikowano

wszystko zalezy od tego jak nowoczesny mają fotoradar

sa juz takie które wskazują predkosc auta które jechało szybciej

ale z tego co wiem nie idzie to na mandat bo sądy odrzucają takie zdjecia z dwoma autami

Opublikowano

Jeśli na zdjęciu widnieja auta,to taka fotka jest odrzucana i nic dalej nie robią:wink:

Opublikowano

Mnie jak jechałem Berlingo wyprzedził ścigacz i walnęło fleszem z takiego fotoradaru - było to pól roku temu i do dnia dzisiejszego cisza , a też się wnerwiłem :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki chłopaki za pomoc.