smart.bart Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Witam. Ostatnio zauważyłem, że w moim autku czasami brakuje trochę mocy, przy mocniejszym przyciśnięciu czuć spaliny w środku więc zacząłem śledztwo. Od silnika, po turbo, poprzez kata i tłumiki i nie puszcza nigdzie. W końcu zauważyłem, że lewa rura dmucha ostro a prawa prawie wcale. Jak wspomniałem tylko przy ciśnięciu wyższych obrotów czuć spaliny na niskich nigdy. Podejrzewam, że jak jest za dużo spalin do oddania a jedna rura nie puszcza wystarczająco dobrze i gdzieś popuszcza sobie na łączeniach, to może tłumaczyć duszności i mało mocy. Może ktoś sprawdzić tę teorię spiskową u siebie czy dwa wydechy dmuchają równo i jeśli ktoś miał podobny przypadek proszę o podzielenie się spostrzeżeniami i doświadczeniem.
tomekhxc Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 obydwa powinny jednakowo dmuchac widocznie jeden masz przytkany
krecikj5 Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 u mnie w tdi q dmucha z obu jednakowo:wink:
smart.bart Opublikowano 5 Września 2013 Autor Opublikowano 5 Września 2013 no, dzięki bardzo tylko za co się zabrać, wymieniać tej jeden tłumik czy razem z tym jakby "rozdzielaczem" czy jak go tam zwą co w sumie mogło paść? trzeba będzie chyba rozebrać wszystko i popatrzeć
Rekomendowane odpowiedzi