DanekPL Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 Witam Jakis czas temu wymienilem przepustnice ponieważ poprzednia byla uszkodzona elektronicznie model ( B6 209 178 063 R ) Problem z obrotami na poziomie 450-500 rpm ustał i teraz są prawidłowe 750-800 rpm . jednak podczas podłączenia pod vaga i zczytaniu bledów ecu silnika pokazuje błąd 01257 Zawór kontroli jałowego powietrza – N71 tylko przepustnica która posiadam w swoim ABC nie posiada krokowca :/ może ktoś mi pomóc w rozwiazaniu tego problemu? dlaczego vag pokazuje taki blad? niby silnik trzyma obroty i jest ok ale czasem minimalnie zarzuci obrotami delikatnie. po kasowaniu bledow vagiem i ponownym zczytaniu blad pojawia sie ponownie.
sony_dark Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 w naszych silnikach nie robi się adaptacji przepustnicy, jedynie co to nastawy podstawowe możesz zrobić. Ale jak krokowca nie masz to nawet tych nastawów nie ma sensu robić.
DanekPL Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2014 Sory Panowie ze tak późno ale roboty od groma ( 10 tys przelatane za grudzien 2013 ) i nie mialem czasu na forum. Po wymianie przepustnicy i przejechaniu kilkuset kilometrów ( zrobione nastawy ) problem znikł. Przepustnica sama się ustawiła i juz nie rzuca obrotami. Sony_dark tak zauważyłem własnie ze adaptacji nie idzie zrobic. nocnyucek nie mam krokowca. mam elektroniczna przepustnice. O dziwo spalanie spadło w trasie wg komputera i to co leje do baku wychodzi mi 7.4 L/100km przy lataniu ok 140km/h np na autobanie po miescie oscyluje w granicach 11- 13 L/100km ale to juz zdrowo latam.
Rekomendowane odpowiedzi