Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pierścienie ABS-u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy pierścień ABS-u z przedniego przegubu będzie pasował na tylną oś tzn na tylną tarcze hamulcową?? Mam stary przegub i z niego pierścień ułatwiłoby mi to wymianę tylnych tarcz bo musiałbym tylko zbić z jednej tarczy pierścień a nie z dwóch.

Opublikowano

Pierscien na przegubie i na tarczy to zupelnie cos innego

Opublikowano

A powiedz jeszcze czy ciężko zbić pierścienie ze starych tarcz i ciężko nabić na nowe tarcze??

Opublikowano

Nie cuduj, kup nowe

Opublikowano

He na allegro nie ma poza tym ciekawe ile kosztują???

Opublikowano

Ok 40zl sztuka

Opublikowano

He no tak ale u mnie w sklepie nie ma na allegro tez nie

Opublikowano

A masz ori nr ?

Opublikowano

Chodzi Ci o numer samej zębatki ??

Opublikowano

Noooooo

Opublikowano

Nie nie mam na samej części to zapewne jest ale ta jeszcze na aucie:p a cały myk polega na tym, że nie mam garażu więc jak rozbiorę pod blokiem jednego dnia to muszę skończyć tego samego dnia :/ mam już wszystko w domu tylko właśnie te zębatki :/

---------- Post dopisany at 19:43 ---------- Poprzedni post napisany at 19:42 ----------

Niby jest coś na allegro ale czy to będzie pasować??

Zębatka ABS koronka pierścień AUDI 80 90 100 A4 A6 (3509584514) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Slabo szukales na tym allegro

Opublikowano

To zapodaj coś :P

Opublikowano

Nr aukcji 3464768913

Opublikowano

rzeczywiście inaczej niż na przegubie :P I te zębatki bd do mojego auta pasowały? Poza tym nie można zbić i założyć starej zębatki??

Opublikowano

Wiec zbij i zaloz na tarcze

Nie widze problemu

Opublikowano

Spokojnie tylko pytam, Chodzi mi o to czy są one bardzo ciasno osadzone na tarczy??

Opublikowano

Bardzo ciasno

Ja zawsze wrzucam tarcze do zamrazarki

A pierscien na elektryczna kuchenke i samo wpada

Opublikowano

Tez o tym pomyśłem, żeby podgrzać zębatkę a tarcze ochłodzić he zobaczymy w poniedziałek spróbuję przełożyć stare pierścienie ABS-u jak się nie uda bd musiał kupić nowe. Jeszcze dopytam tylko o kilka drobiazgów: tylne tłoczki wkręcam kluczem od szlifierki, przednie normalnie wciskam, smaruje odpowiednim smarem prowadnice przekładam tarcze przednie i tylne (z łożyskami), i w zasadzie powinno być ok, dobrze mówię?

Opublikowano

Mniej wiecej