Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pielęgnacja nadwozia - podejście pierwsze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji faktu, iż jutro mam dzień wolny, chciałbym podjąć się próby zadbania o karoserię mojego auta.

Posiadam na chwilę obecną polerkę bez regulacji obrotów oraz mogę mieć drugą, już z regulacją. Jest także myjka ciśnieniowa, wiaderka, gąbki, ściereczki.

Czy tą pierwszą polerkę darować sobie na wstępie? Czy może jednak nie jest ona taka zła?

Czy ktoś z was mógłby w wielkim skrócie przedstawić, nawet bez wskazywania konkretnych nazw, a wyłącznie poprzez przeznaczenie, środki chemiczne (:facepalm:), jakimi mógłbym się posłużyć (od oczyszczania po nabłyszczanie), aby nic nie pominąć ani nie spiep....ć? Miło by było również zapoznać się z kolejnymi etapami, jak to ma wyglądać.

Co nieco wyczytałem na forum, trochę wiem z doświadczenia, ale cennych rad nigdy za wiele... :wink:

Opublikowano

Mycie > odtluszczanie i deironizacja > mycie > glinkowanie > mycie > poletka > IPA > mycie > cleaner > wosk

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mycie > odtluszczanie i deironizacja > mycie > glinkowanie > mycie > poletka > IPA > mycie > cleaner > wosk

a możesz rozwinąć swoja wypowiedz :wink: mycie wiadomo woda płyn, odtłuszczanie / deironizacja i tu jest pytanie czym to zrobić , mycie wiadomo, glinkowanie co to jest :whistling:itd

dzięki za odpowiedz :hi:

Opublikowano

Proces opisany dobrym skrótem ale treściwym :) teraz tylko szukać chemii :)