Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak podgrzewanych lusterek ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Zastanawiam sie czy posiadam podgrzewanie lusterek bocznych- myślałem że to jest już standard.

Chyba że działają od jakiejś okreslonej temperatury.

Auto można by powiedzieć ma raczej bogate wyposażenie poza robieniem kawy a tu taki zonk??

A4 B8 2011 avant 2.0 143km

za wszelkie odpowiedzi i pomoc z góry dzięki

Opublikowano
  • Autor

W międzyczasie zdążyłem sprawdzić że kable są podłączone do lusterek o co tu chodzi

Opublikowano
W międzyczasie zdążyłem sprawdzić że kable są podłączone do lusterek o co tu chodzi

Pewnie masz szkla bez mat grzewczych , wyciagnij wtyki i sprawdz czy masz wpiete w piny

Opublikowano
  • Autor

Kable sa wpiete w lusterko czym to sie będzie różnić metalowe piny albo plast

Opublikowano
Kable sa wpiete w lusterko czym to sie będzie różnić metalowe piny albo plast

Tak , takie sa roznice .

Opublikowano
  • Autor

Zakładając że będzie wszystko ok czy jest możliwość że uruchamia się podgrzewanie poniżej jakieś temp.? Informacja taka jest w instrukcji po niemiecku na 99% o ile pamiętam jeszcze troche niemiecki

Opublikowano

Tak, podgrzewa jak temp. na zewnątrz jest niska, nie pamiętam dokładnie ale chyba poniżej 5 stopni. Przy temp. które teraz mamy nie zaobserwujesz grzania luster.

Opublikowano

Może jest podobnie jak w B6, przy włączonym ogrzewaniu tylnej szyby grzeją jeszcze lusterka

Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Spoko dzięki zaraz tylko jeszcze raz zerkne czy piny sa metalowe i ewentualnie czekam na niższe temperatury

Opublikowano

Najłatwiej jest chyba sprawdzić tak jak ja to robiłem, tylko ja mam u siebie w B5 lusterka podłączone pod grzanie tylnej szyby:wink: Włączyłem sobie grzanie szyby i zwykłą probówką z żarówką sprawdziłem po prostu czy żarówka świeci:banan: Ewentualnie zaczekaj do niższych temperatur i sprawdź moim sposobem:decayed:

Opublikowano

Lusterka powinny grzać po wł ogrzewania tylnej szyby i nie musi być temp na - ... bynajmniej jest tak w b6 i w b7 :banan:

Opublikowano
  • Autor

Okazuje się że nie ma pinow w lusterkach tylko mocowanie kabelkow co by nie latały wniosek brak mat grzejnych. Czy w takiej sytuacji gdy jest instalacja wystarczy kupic lustra z matami grzejnymi podlaczyc i już po sprawie ?

---------- Post dopisany at 10:16 ---------- Poprzedni post napisany at 09:45 ----------

I ile taki gips kosztuje jesli ktoś wie :kwasny:

Opublikowano

spr sposobem kolegi fanthomas18 dobry sposób żeby sprawdzić czy po wł tylnej szyby będzie prąd na tych pinach, jeżeli będzie to raczej wystarczą tylko wkłady nowe :)

Opublikowano

W b8 to nie dziala z tylna szyba ... Pokretlo ustawiania lusterek na srodek i grzeje ...przy aktualnych temp rano u mnie dziala

Opublikowano
Okazuje się że nie ma pinow w lusterkach tylko mocowanie kabelkow co by nie latały wniosek brak mat grzejnych. Czy w takiej sytuacji gdy jest instalacja wystarczy kupic lustra z matami grzejnymi podlaczyc i już po sprawie ?

---------- Post dopisany at 10:16 ---------- Poprzedni post napisany at 09:45 ----------

I ile taki gips kosztuje jesli ktoś wie :kwasny:

Oprocz wkładów lusterk trzeba jeszcze zakodować sterownik w drzwiach 42 , 52 :wink:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Czyli trzeba mieć zabawki typu VCDS czyli trzeba się na razie uzbroić w cierpliwość. Dzieki za pomoc

---------- Post dopisany 23-01-2014 at 17:49 ---------- Poprzedni post napisany 07-09-2013 at 13:34 ----------

Witam ponownie chcialem sobie zrobic podgrzewanie lusterek i na moje zapytanie do ASO:

Witam serdecznie

Mam pytanie odnosnie zamontowania podgrzewania lusterek zew. w A4 2011.

Przed kilkoma tygodniami dzwonilem i do tej pory nie dostalem odpowiedzi wiec ponawiam swoje pytanie.

Czy jest mozliwe i w jakiej cenie zamontowanie podgrzewania lusterek zew w A4 2011?

Z tego co zauwazylem instalacja(okablowanie) jest do lusterek doprowadzone. Z tego co dowiedzialem sie u Panstwa telefonicznie samo lustro z podgrzewaniem kosztuje w granicach 200zl do tego pewnie przelacznik - ten montowany w drzwiach.

Czy trzeba cos przeprogramowac ? jakis sterownik drzwi czy cos w tym stylu? (oczywiscie z forum juz wiedzialem ze trzeba)

Oto odpowiedz

Witam,

z tego co widzę zarówno podstawa lusterka jak i sam wkład, a także przełącznik, są przystosowane do funkcji podgrzewania, mimo to samochód takiej opcji nie posiada, jest to kwestia kodowania, czego my, w autoryzowanej stacji zrobić nie możemy.

TRAGEDIA :)

Czy ktos wie gdzie w okolicach Gdyni albo Ostroda-Olsztyn ktos moze przeprogramowac taki sterownik

:naughty:

---------- Post dopisany at 17:49 ---------- Poprzedni post napisany at 17:49 ----------

Witam ponownie chcialem sobie zrobic podgrzewanie lusterek i na moje zapytanie do ASO:

Witam serdecznie

Mam pytanie odnosnie zamontowania podgrzewania lusterek zew. w A4 2011.

Przed kilkoma tygodniami dzwonilem i do tej pory nie dostalem odpowiedzi wiec ponawiam swoje pytanie.

Czy jest mozliwe i w jakiej cenie zamontowanie podgrzewania lusterek zew w A4 2011?

Z tego co zauwazylem instalacja(okablowanie) jest do lusterek doprowadzone. Z tego co dowiedzialem sie u Panstwa telefonicznie samo lustro z podgrzewaniem kosztuje w granicach 200zl do tego pewnie przelacznik - ten montowany w drzwiach.

Czy trzeba cos przeprogramowac ? jakis sterownik drzwi czy cos w tym stylu?

Oto odpowiedz

Witam,

z tego co widzę zarówno podstawa lusterka jak i sam wkład, a także przełącznik, są przystosowane do funkcji podgrzewania, mimo to samochód takiej opcji nie posiada, jest to kwestia kodowania, czego my, w autoryzowanej stacji zrobić nie możemy.

TRAGEDIA :)

Czy ktos wie gdzie w okolicach Gdyni albo Ostroda-Olsztyn ktos moze przeprogramowac taki sterownik

:naughty:

Opublikowano

Każdy kto ma Vcds i trochę oleju w głowie ... Podjedz na spota w 3 mieście to sie z chłopakami dogadacie

Opublikowano
  • Autor

I tak dopiero latem bede wiec zobaczymy gdzies popytam