Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mandat z fotoradaru - legalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiecej aut niz jedno na zdjeciu, fotka do kosza :wink:
teoretycznie tak,kolega pokazywał mi fotkę z trasy "7" miejscowość o ciekawej nazwie "Pamiątka" na zdjcięciu 3 auta i min.mój kumpel...i mandat przyszedł :whistling:
Opublikowano

Ale jaki to problem sie odwolac jesli juz, przeciez nie udowodnia ze to akurat te auto jechalo szybciej niz reszta :wink:

Opublikowano

odwoływał sie a na końcu zabulił..

Opublikowano
:facepalm:
Opublikowano

za 200zł miał z zakopca naginać na rozprawe do Raszyna pod warszawe? odpuścił

Opublikowano

W takim razie sie skutecznie nie odwolal

Opublikowano
Ja ostatnio dostałem fotkę z GITD.

Uprzejmie odpisałem, że bardzo bym chciał wskazać sprawcę ale bez zdjęcia to nie jestem pewien a przyjęcie mandatu lub wskazanie innej osoby może skutkować wprowadzeniem w błąd organów Państwa, co jest karalne (GITD przytacza tylko art. 234 KK, więc ja im przytoczyłem jeszcze 233 KK).

Czyli poprosiłem o przesłanie zdjęcia. Ukarać za niewskazanie mnie nie mogą, bo nie odmowiłem. Skierować do sądu nie mogą, bo nie odmówiłem. Jak przyślą fotę i będzie czytelna, to biorę to na klatę. Jeśli nie będzie czytelna albo co bardziej prawdopodobne - od tyłu, to ... niech się bujają.

Tyle w teorii. Zobaczymy jak w praktyce.

Bardzo dobrze zrobiłeś bo to co się teraz dzieje to istne sk***ysyństwo w majestacie prawa. I co najważniejsze nie ma to żadnego wpływu na bezpieczeństwo i jego poprawę. Są różne sytuacje, ktoś doznał uszczerbku na zdrowiu albo pali mu się dom i co oczywiście dostanie mandat bo się spieszył. Ale i tak zdjęcia nie pokażą bo mamy super zapis w ustawie. Na jakiej podstawie można kogoś oskarżyć bez dowodu ??

Zazwyczaj nie udzielam się w tematach tego typu ale jak widzę tą bandycką szajkę z tym sk***ysynem Nowakiem, pitolącym o poprawie bezpieczeństwa, to aż się rzygać chce.

Mojemu ojcu przyszło ostatnio pozdrowienie z takiej małej wioski koło Tarnobrzega (Jadachy). Biegnie tam krajowa 9, jest ograniczenie do 70 w pewnym momencie a potem do 50 z racji przejścia dla pieszych i jakiegoś obsranego parkingu leśnego. Jak jeżdżę tą drogą od xx lat, tak nigdy jeszcze nie widziałem na tych pasach pieszego czy psa z kulawą nogą. Każdy leci 70-80 i nigdy absolutnie nigdy nic tam się nie stało.

Więc kutasy z Inspekcji Terroru Drogowego ustawili sobie żółtego vana i chwilę temu przyszły pozdrowienia 87 km/h na 50 km/h.

Opcje do wyboru : 300 zł i 6 punktów albo ta 3 opcja i 500zł bez punktów. Pytam, na jakiej podstawie jest dobierany ten drugi taryfikator, bo wg mnie jego legalność jest wątpliwa. I co najciekawsze, przynajmniej 3 osoby w tym czasie jeździły autem i co, przez brak zdjęcia ojciec ma się dopuścić przestępstwa i losować kto akurat jechał i obarczyć tą osobę odpowiedzialnością ?? Może samochód powinien dostać punkty ??

Dobrze zrobiłeś rzucając paragrafem tym skurwielom, mają dodatkowe papierki do wypełnienia i kolejny problem. Można jeszcze było poprosić ich o szczegółowe wyjaśnienia --> Cejrowski ujawnia sposób na mandat z fotoradaru. "Zastosuję z wielką przyjemnością" - Auto i Samochody - najnowsze wiadomości ze świata motoryzacji - Dziennik.pl

Opublikowano
to podpowiedz jak skutecznie się odwołać? bo finał takich odwołań kończy się w sądzie i pytanie jak masz zapłcić 200zł a 250zł wydać na paliwo na rozprawe i stracić cały dzień to...?
Opublikowano

Zwyczajnie, jesli wystarczajaco sie udowodni a w takim przypadkua gdzie jest kilka aut nie trudno o to, to wniosek o zwrot kosztow i poniesione straty z okazji poswiecenia czasu.

Wiadomo, kazdy narzeka jak to zle ale nic w tym temacie nie robi i olewa sprawe, z tego te k**wy zyja...

Opublikowano
to podpowiedz jak skutecznie się odwołać? bo finał takich odwołań kończy się w sądzie i pytanie jak masz zapłcić 200zł a 250zł wydać na paliwo na rozprawe i stracić cały dzień to...?

zgadzam się z kolegą