Skocz do zawartości
IGNOROWANY

VDO czy Jaeger? Jak sprawdzić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:hi:

Jak sprawdzić za pomocą vaga lub vcds jaki mam licznik? Które opcje trzeba wybrać aby wyświetlił się nr licznika?

Opublikowano

Normalnie wdpalasz vag i i zamiast wchodzić w engine wchodzisz w 17 - Instruments

Daj screen z tego co ci się wyświetli to Ci powiem jaki masz

Drugi sposób to wyciągnięcie licznika i jaeger ma biala obudowę z tylu a vdo czarna

A po co chcesz to wiedzieć ?

Opublikowano
Normalnie wdpalasz vag i i zamiast wchodzić w engine wchodzisz w 17 - Instruments

Daj screen z tego co ci się wyświetli to Ci powiem jaki masz

Drugi sposób to wyciągnięcie licznika i jaeger ma biala obudowę z tylu a vdo czarna

A po co chcesz to wiedzieć ?

Dzięki:thumbup1: Zastanawiam się nad wymianą licznika na pełny FIS bo mam 1/2

Opublikowano

A nad czym się tu zastanawiać ? :decayed:

Robota prosta jak kij od szczotki

Opublikowano
A nad czym się tu zastanawiać ? :decayed:

Robota prosta jak kij od szczotki

Zapewne prosta, ale może nie koniecznie dla mnie:grin:

LICZNIK AUDI A4 TDI 1999-01 FIS 8D0920831 (3478865716) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Mam taki sam licznik jak ten w linku tylko ze 1/2 fis. Czy podejdzie on p&p? Trzeba pewnie jeszcze ciągnąć poszczególne sygnały do czujników, coś jeszcze? Dorabiać wiązke? Jakiś PIN do licznika muszę mieć? Czytam tematy o fis na forum, ale mam już taki mętlik w głowie bo rodzajów tych liczników jest kilka, vdo, jaeger, przed lift, polift, z atomowym zegarkiem i analogowym. Masakra:grin: O manetce też pamiętam i też są chyba dwa rodzaje.

Opublikowano

Chyba jest nieprawidłowy nr tego licznika powinien być 931 a nie 831

pozatym nie napisane czy vdo

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/zamiana-licznika-pol-fis-pelny-fis-ostatnim-lifcie-pelna-opcja-281792/

Jeśli ni chce Ci się rezac kontroli spalonych żarówek to do pociągnięcia jest dokładnie 9 kabli i jeden czujnik w zbiorniczku płynu spryskiwaczy , roboty na max 3 godziny

Opublikowano
Chyba jest nieprawidłowy nr tego licznika powinien być 931 a nie 831

pozatym nie napisane czy vdo

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/zamiana-licznika-pol-fis-pelny-fis-ostatnim-lifcie-pelna-opcja-281792/

Jeśli ni chce Ci się rezac kontroli spalonych żarówek to do pociągnięcia jest dokładnie 9 kabli i jeden czujnik w zbiorniczku płynu spryskiwaczy , roboty na max 3 godziny

Dzięki serdeczne:thumbup1: Zaraz się biore za lekture.