Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oświetlenie w garażu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat nie codzienny trochę. Garaż kolegi nie posiada podłączenia prądu a należy wymyślić w nim oświetlenie.

Generalnie pomysły oscylują coś na LEDach i akku (ogniwa raczej odpadają z uwagi na mrozy zimą więc aku kwasowe). Puki co ciężko namierzyć gotowe rozwiązania więc może coś podpowiecie.

Opublikowano

w LiDLu była teraz lampa LED z solarnym napędem (kabel 4,5m), wystawił by solar na zewnątrz i już :)

Opublikowano
  • Autor

idea słuszna ale lepiej by nic na zewnątrz nie wychodziło i nie kusiło jakiegoś patałacha

Opublikowano

Można świecić oczami ... lub przyświecać przykładem:polew: . A tak na serio pozostaje jakaś wersja z akumulatorem.Przez moment przeszło mi przez myśl śmigło na alternatorze i akumulator ale skoro nie ma nic wystawać nad lub poza garażem .... to tylko pierwsze wersje.

Opublikowano

Przychodzi mi do głowy zastosowanie taśm led. Przykleić kilka pasków do sufitu i otrzymujemy oświetlenie garażu. Co do zasilania to albo od wozu, jak jest, albo zakupić akumulator i raz na jakiś czas doładować.

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej popieram oświetlenie LED gdyż ma ono znikome zapotrzebowanie na energię. Pozostaje kwestia zasilania.. Ja bym podjechał na szrot i zapytał o jakiś akumulator (coś w granicach 74-100Ah i co jakiś czas doładowywać), albo rower z dynamem i cheja:grin: A żadnego garażu nie ma obok? Bo jakby był to zawsze można z sąsiadem zagadać żeby od niego podciągnąć i wtedy u niego założyć taki "lidlowski" licznik energii i rozliczać się z sąsiadem + jakieś piwko:)

Opublikowano
  • Autor

Kiedys tam byl wspolny prad ale jak znajomy kupil to ta komitywa od dluzszego czasu nie mogla sie dogadac.

Juz myslelismy o tasmach led typu takie meblowe czy cos w tym stylu. Zasilanie z aku kwasowego ale mozliwie malego by latwo go w lapkach zabrac do domu do ladowania. Aku zapakowane w garazu w izolowana skrzynke oczywisci wentylacja jakas musi zostac. Do aku podpiety najprostrzy wskaznik naladowania i lampeczki powiedza kidy trzeba doladaowac.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Ja u siebie w magazynku części miałem zainstalowane 3 światła cofania z 126p nabite meblowymi ledami. Całość zasilały 2 akumulatory żelowe 12v z domowego alarmu. Taki zestaw w pełni naładowany potrafił świecić 2 dni bez przerwy. Potem przeszedłem na akumulator z żuka i do czasu zdjęcia instalacji nie był ładowany ani razu.