Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kolumny i wzmacniacz do słuchania w domu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tommy Gun, założyłeś wątek z kategorii "never ending story" :decayed:. Powiem Ci tak (bez obrazy): masz byle co, więc dokup byle co, bo i tak będzie byle co :wink:.

Opublikowano
Tommy Gun, założyłeś wątek z kategorii "never ending story" :decayed:. Powiem Ci tak (bez obrazy): masz byle co, więc dokup byle co, bo i tak będzie byle co :wink:.

urodziłeś się dyplomatą ......

:polew:

Opublikowano

urodziłeś się dyplomatą ......

:polew:

Kamyk, zrób fotkę swojego sprzętu daj na forum, albo na PW, ja zrobię fotkę swojego i się wtedy pośmiejemy :polew::polew::polew:

Opublikowano

oj, raczej nie

mogę coś tam napisać z czego muzyka leci

(podstawowa sprawa - czy ma być kino domowe, czy w miarę porządne Hi-Fi ???)

ale zdjęcia wrzucać

nie w moim stylu ...... :embarrassed:

Opublikowano

Jeśli masz żyłkę majsterkowicza to proponuje diyaudio.pl i na forum udać się do działu Własne konstrukcje elektroakustyczne i tam wybrać coś sprawdzonego, mieszczącego się w budżecie i skonstruować samemu:) Wiele konstrukcji tam zamieszczonych ma dedykowane, pomierzone zwrotki więc będzie Pan zadowolony;-) A może uda się do kogoś podjechać i obadać co nieco..

Opublikowano
Jeśli masz żyłkę majsterkowicza to proponuje diyaudio.pl i na forum udać się do działu Własne konstrukcje elektroakustyczne i tam wybrać coś sprawdzonego, mieszczącego się w budżecie i skonstruować samemu:) Wiele konstrukcji tam zamieszczonych ma dedykowane, pomierzone zwrotki więc będzie Pan zadowolony;-) A może uda się do kogoś podjechać i obadać co nieco..

przyjdzie dzień, kiedy przejdę na lampki ....

jeszcze nie teraz, ale przyjdzie

moc i czystość dźwięku - marzenie

Opublikowano

Ja tam jestem wierny od lat kultowym altusom 110 - ale tym starym anie nowym pazdziochom . Co prawda w domu ma typowe stereo Harman Kardon + kolumny jbl-a raptem niecale 10 koła kupowane ok 4 lat temu i jest zaebiście . Altusy w warsztacie bo nie moge życ bez ich brzmienia :) Po prostu uległem żonie bo ona zakochała się w sprzecie do domu :) Jak masz kupic te STX-y to bierz altusy bo stx to nowy tonsil w tańszej odmianie . Swego czasu STX też robił kolumny cos na kształt Altusa ale były mega usterkowe - wysokotonowe głośniki paliły sie na potęge. W Altusach 110 gdybys zmienil wysokotonówki na wersję ze 140 chłodzonych ferrofluidem to bedziesz miał wieczne .Polecam je wszystkim :)

Kris

Opublikowano

Krzysaudi na prawdę nie mogę zrozumieć co ty słyszysz w tych Altusach, one są dobre do zrobienia huku w pomieszczeniu lub właśnie w warsztacie... ale nic poza tym. Przecież to nie ma żadnego brzmienia, niezależnie czy stare czy nowe...Ale z drugiej strony jak do mnie przychodzą niektórzy znajomi to też marudzą, że mój zestaw gra bez wyrazu. Od razu chcą podnosić wysokie i przywalić dużo basu - tak właśnie grają altusy dużo syku i huku. Do tego jeszcze najlepiej odtworzyć mp3 128 z kompa, podkręcić wszystko co się da na egualizerze winampa i to według niektórych jest super dźwięk. Na szczęście u mnie się nie da nic regulować, jak znajomi z takimi preferencjami wychodzą, ja załączam ulubioną płytę i delektuję się dźwiękiem, który oni uznali za marny...:)

Jak by nie patrzyć to jest temat rzeka...

Opublikowano
Krzysaudi na prawdę nie mogę zrozumieć co ty słyszysz w tych Altusach, one są dobre do zrobienia huku w pomieszczeniu lub właśnie w warsztacie... ale nic poza tym. Przecież to nie ma żadnego brzmienia, niezależnie czy stare czy nowe...Ale z drugiej strony jak do mnie przychodzą niektórzy znajomi to też marudzą, że mój zestaw gra bez wyrazu. Od razu chcą podnosić wysokie i przywalić dużo basu - tak właśnie grają altusy dużo syku i huku. Do tego jeszcze najlepiej odtworzyć mp3 128 z kompa, podkręcić wszystko co się da na egualizerze winampa i to według niektórych jest super dźwięk. Na szczęście u mnie się nie da nic regulować, jak znajomi z takimi preferencjami wychodzą, ja załączam ulubioną płytę i delektuję się dźwiękiem, który oni uznali za marny...:)

Jak by nie patrzyć to jest temat rzeka...

A już myślałem, że tylko ja mam takie zdanie o Altusach.. :oklasky:

Na czym słuchasz?

Opublikowano

Tommy Gun- miałem podobny dylemat, grzebanie w necie nic nie da, sam musisz odsłuchać. W Rzeszowie polecam Nautilus 2 na ul. Krzyżanowskiego. Chłopaki fajnie doradzają, sam kupiłem u nich dość niskobudżetowy zestaw stereo i jestem bardzo zadowolony. Sprzęt po wygrzaniu i ustawieniu w domu niestety nie grał tak jak chciałem (winny temu był dość specyficzny sposób ustawienia reszty mebli- ale tego żona zakazała modyfikować), po paru dniach oddałem kolumny i bez problemów wymieniłem u nich na inne.

Opublikowano
Tommy Gun- miałem podobny dylemat, grzebanie w necie nic nie da, sam musisz odsłuchać. W Rzeszowie polecam Nautilus 2 na ul. Krzyżanowskiego. Chłopaki fajnie doradzają, sam kupiłem u nich dość niskobudżetowy zestaw stereo i jestem bardzo zadowolony. Sprzęt po wygrzaniu i ustawieniu w domu niestety nie grał tak jak chciałem (winny temu był dość specyficzny sposób ustawienia reszty mebli- ale tego żona zakazała modyfikować), po paru dniach oddałem kolumny i bez problemów wymieniłem u nich na inne.

no widzisz !!

czyli mozna, nawet w Rzeszowie jak sie chce, to sie da

idz ta droga, zadna inna :thumbup1:

Opublikowano

Bo ja wyrosłem na altusach i ich wady ( w mniemaniu niektórych ) są dla mnie czyms super . Lubie ich darcie wysokotonówek i brzmienie muzyki lat 80-tych bo kojarzy mi sie z czasami za tzw gówniarza :) Do altusów trzeba dorosnąć . Do altusa mam polski amplituner AT9100 i jest dla mnie mega . Naprawiałem duzo denonów , yamah , soniaków , kenwoodów , marantz'ów , nad'ów i innych bydlaków - więc mam porównanie jak te sprzęty graja . Najbardziej zachwycaja mnie lampy , ale jesli chodzi o wzmacniacze to muszą to byc tranzystory a nie końcówki mocy STKxx , SVIxx i jakies tam inne tdaxx . Jestem przeciwny scalakom w naglosnieniu . Ze sprzetu chwale sobie stare wzmacniacze - minimum 10 lat bo dzisiejszy sprzet jest glownie nastawiony na komercję i szybka kapuche a nie na jakość .

Kris

PS. niektórym wystarcza creative do kompa i tez maja michy zadowolone :)

Opublikowano

Ja tez. Jednym słowem starość z nas zaczyna wyłazić.

;-)

Sony Xperia Tapatalk 4.