Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Jak włączę klimatyzację to spada moc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Klima przechodzila serwis. Dobite czynnik jest trzyma cisnienie nie ucieka itp. JEdnak po kupnie wcale nie bylo czynnika i:

- jak sie wlaczylo klime to szum byl tak duzo jak w zadnym innym aucie... lozysko tak szumialo jakby pracowalo na sucho i bylo zatarte.

- Po dobiciu z biegeim czasu szum byl nie odczuwalny w trakcie pracy klimy ale po wylaczeniu slychac char. psssssssssssssssssss czyli lozysko dalej halasuje.

Jestem przekonany ze mam nieco przytarte to lozysko w spreżarce... Mam nadzieje ze sie przejadzi olejem i bedzie dobrze. Klima byla nabijan peirwszy raz. Z wygladu jak nowka.

Ciekawi mnie tez czy jakbym sciagnol pasek i zakrecil sprezarka to ten szum tez byl bym slyszalny i czy krecila by delikatnie.

W diselku to inna baja jest z klima :D Wogule nie odczuwam kiedy ja wlanczam kiedy wylanczam ani po obrotach ani nic nie drzy itp. Silnik 2.5tdi akn :)

Opublikowano

to wszystko normalne... w dieslach mnie jest to odczuwalne, ale zapewne dlatego że moment obrotowy jest zupełnie inny niż w benzynce... a problem wolniejszego auta jak jest ciepło...:) tez normalka... masz 1.8T więc turbinka nie dostaje chłodnego powietrza i autko jest wolniejsze.. zmień IC na wiekszy... będzie tak jakby zawsze było chłodno na zewnątrz... stały przyrost mocy.. :szukaj: na forch tematów FMIC

Opublikowano

u mnie te jest spadek mocy przy ruszania ale puzniej jest ok no i nieraz przy wyprzedzaniu musze ja wyłaczyc bo słabo sie zbiera ale to zadko

Opublikowano

Tak jest im wyższa temperatura tym większy spadek mocy tak jak 1 do 2 osób dodatkowych. Jeżeli nie włącza się wiatrak od klimy zaraz po starcie to w klimie wytwarza się duże ciśnienie i opory są wtedy duże.

Opublikowano

Mialem problem z wentylatorem( nie dzilal+przepustnicaz krokiem do czyszczenia) powstajace opry byly tak duze ze auto gaslo. Sprawny wentylator i czyszczenie spowodowaly ze klima smiga az milo a obroty przestaly spadac-po wlaczniu klimy mninimalnie rosna.

Opublikowano

Ciekawe.. czemu ja, mimo że mam benzynę - w zasadzie żadnej różnicy po włączeniu klimy mnie czuję :gwizdanie: :wink4:

Opublikowano

Ciekawe.. czemu ja, mimo że mam benzynę - w zasadzie żadnej różnicy po włączeniu klimy mnie czuję :gwizdanie: :wink4:

Moze masz zepsuta klime? :polew:

bedzie OT- AGB lyknie 3.0 TDI ASB w A6?

Opublikowano

Moze masz zepsuta klime? :polew:

bedzie OT- AGB lyknie 3.0 TDI ASB w A6?

Seria serię?

Na papierze powinien z palcem w :nose:, zwłaszcza wersję z automatem.

eSa jest lżejsza, ma więcej kucy, nawet jeśli ma mniejszy moment, to i tak daje się krecić do 7,5k obr/min. czyli zdecydowanie rzadziej musisz mieszać drążkiem. :tongue4:

Tak na prawdę jednak finalnie wszystko zależy od kierowcy. :cool1:

Przekonałem się o tym w Ulęży na jazdach - najlepszy czas wykręcił Tomaszust ośką z LPG :gwizdanie: :notworthy:

Dobra, koniec :ot: