Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Co to za zawór ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ostatnio zauwazylem dziwne objawy tej oto czesci => http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0c3c7f4a350a4a2f.html mocno daje olejem na obudowe filtra powietrza i autko stracilo troszke mocy :kwasny: czy ten zawor (jesli to tak mozna nazwac - prosil bym najwyzej o sprostowanie co to jest i za co odpowiada ? ) i czy jest to spowodowane ze mam nieszczelny uklad i turbina nie dziala poprawnie ?? pozdrawiam :hi:

Opublikowano

EGR [co i jak :szukaj:]

ja bym sprawdzil to kolo EGR-u .. waz gumowy .. zdejmij obejmy i go dokladnie obejrzyj ....

Opublikowano
  • Autor

wszystko juz dokladnie sprawdzalem i stwierdzam ze ten zaczep jak sie mocuje ten wezyk jest troszke oblamany :kwasny: i dlatego daje tak olejem...czy to moze byc spowodowane ze moja turbinka nie daje mocy takiej jaka powinna byc :mysli:

Opublikowano

wszystko juz dokladnie sprawdzalem i stwierdzam ze ten zaczep jak sie mocuje ten wezyk jest troszke oblamany :kwasny: i dlatego daje tak olejem...czy to moze byc spowodowane ze moja turbinka nie daje mocy takiej jaka powinna byc :mysli:

EGR sie mnie domyka i zamiast czystego tlenu cylindry dostaja spaliny .. stad odczucie w braku moczu ...

Opublikowano

a moze by tak vag: bledy spr. i logi porobic...

Opublikowano

panie ... po co ... ? :naughty:

a tak powaznie ... nie mam juz sily tego pisac ... :wink4:

Opublikowano

panie ... po co ... ? :naughty:

a tak powaznie ... nie mam juz sily tego pisac ... :wink4:

ty tez? :nose:

Opublikowano
  • Autor

prosze bardzo oto bledy z vaga 00575 oraz 00553 to ciekawe co na to teraz sie wypowiecie :wink4: rzecz jasna jesli bedziecie chcieli rozmawiac na ten temat :gwizdanie:

Opublikowano

prosze bardzo oto bledy z vaga 00575 oraz 00553 to ciekawe co na to teraz sie wypowiecie :wink4: rzecz jasna jesli bedziecie chcieli rozmawiac na ten temat :gwizdanie:

to sa tylko zapisy bledow a nie logi.

00575 wskazuje na problem z cisnieniem w dolocie, wartosc poza zakresem, byc moze uszkodzony N75 sterujacy turbina, byc moze dziura w dolocie, natomiast zeby sprecyzowac trzeba wartosc cisnienia w dolocie pomierzyc wlasnie wykonujac logi...

00553 to blad LMM - miernika masy powietrza czyli G70, wartoby sprawdzic przez odpiecie i ponowne podpiecie zlaczki, czy blad bedzie sie powtarzac.

jest jakis dodatkowy opis kazdego z tych bledow?[br]Dopisany: 01 Sierpień 2008, 01:35 _________________________________________________obecnosc wiekszej ilosci oleju na filtrze, moze swiadczyc o dziurze w dolocie, a olej jezeli dostal sie do zlaczki G70 moze powodowac problem z polaczeniem ekektrycznym zlaczki

Opublikowano

no i pieknie...

poglad juz mamy [Musashi wyjasnil - ale chyba ma problemy ze snem ... :naughty:]

teraz tylko komplet logow i bedzie wiadomo co sie zesralo ...

Opublikowano
  • Autor

dzieki za sprostowanie sprawy :guma: a logi postaram sie wrzucic w najblizszym czasie jak tylko bede mial mozliwosc ich dokonania :)