Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam posiadam Audi A4 z 96r mam w niej oryginalnie zamontowane radio Audi Delta CC z Systemem Bose.. Kiedy wyłącze radio nacisne przycisk TP wraz z włączeniem radia włącza mi się taka Opcja jak GALA TA i VOL do czego to słuzy.Przy kazdej z tych opcji jest ssuwak którym mozna ruszać ale całkowicie niewiem do czego to słuzy i jak to używać. Prosze o dokładne wytłumaczenie... :);)

[glow=red]dark79: zapraszam kolege do przywitania sie w dziale NEWBIE i lektury regulaminu[/glow]

Posted

GALA - regulacja głośności w zależności od prędkości jazdy.

Posted

a opiszesz mi jak to uzywać :/ bo ja niewiem jak ?sa 3 ssuwaki ale niewiek który jest do czego...

[ Dodano: 29-12-2006, 21:00 ]

to co nikt mi nie pomoze juz z tym problemem??????????? :/ :< :<

• 1 year later...
Posted

nic nic? po 2 latach?

nikt nie wie?

Posted

nic nic? po 2 latach?

nikt nie wie?

A co chcesz wiedzieć dokładnie ?? I od razu napisz jakie masz radio.Funkcja Gala dopasowuje poziom głośności radia do prędkości jazdy , aby skompensować szum jazdy.Można ustawić tak aby po zwiększaniu prędkości jazdy poziom głośności wzrastał nieznacznie , a można też ustawić tak aby silnie wzrastał.

Posted

Tak Hugo, to też wiem. Tyle że odkąd kupiłem auto używałem funkcji standardowych. Ostatnio przyszło mi do głowy, że chętnie poznam w pełni funkcję mojego radia jakim jest Audi DELTA.

Czyli:

1) jak się włącza ten GALA system

2) funkcja z guzika CPS

3) DX

4) znaczek Dolby - czy tylko dla kasety? Bo np. czasem jak włącza się mono w radio, to ucina wtedy szum przy niskiej jakości sygnału.

5) inne bajery o których wiesz

Ogólnie chodzi mi o całą instrukcję. Podejrzewam też, że w/w funkcje znalazłbym w necie ale ostatnio mam mało czasu na kopanie w krainie krzemowej, stąd najpierw poszedłem na łatwiznę pisząc tutaj :gwizdanie:

Jeśli już zapoznam się z tym radiem, opiszę to ładnie, na razie zbieram info.

• 9 months later...
Posted

witam mam ten sam problem w audi a4 2004 rok mam tam radyjko concert na płyty cd i tez przy szybszej jeżdzie radyjko mi sie scisza jak dośc glosno slucham o potem powoli zgłasza.Czy może ktos wie jak ta funkcje wyłączyc w takim radyjku?

Posted

jesli masz to radio co ja to wyciagasz mocniej jeden z tych małych potencjometrów albo od reg. wysokich albo niskich tonow. Jak go mocno pociagniesz do siebie to bedzie mozna go obracac w lewo <=> ale nei plynny obrót tylko taki przeskok. W jedna mańke się włacza gale a w druga wyłącza.

Choc u Ciebie chyba trzeb aby podgłosnic gale przy wyzszych predkościach bo masz ja zciszona i radio wraz z rozpedzanim sie scisza zamiast podgłaśniac

Posted

witam mam ten sam problem w audi a4 2004 rok mam tam radyjko concert na płyty cd i tez przy szybszej jeżdzie radyjko mi sie scisza jak dośc glosno slucham o potem powoli zgłasza.Czy może ktos wie jak ta funkcje wyłączyc w takim radyjku?

z tego co pamiętam to przytrzymujesz przycisk Menu, jak pokażą się ustawienia to ponownie klikając na Menu dochodzisz do GALA i tam potencjometrem zmieniasz wartość (postaram się później jeszcze sprawdzić u siebie) :wink4:

• 2 weeks later...
Posted

W nowszych radiach, a do takich zaliczam Concert na pewno będziesz miał gdzieś w Menu ustawienie głośności GALA. Znaczy to tyle, że ustawiasz poziom głosu do którego radio będzie dążyć, gdy jedziesz szybciej. Załóżmy że nastawisz GALA na 60%... to gdy jedziesz wolno i słuchasz na 80%, gdy przyśpieszysz, GALA się włączy, ale do nastawionych 60%. Zwiększ poziom GALA, lub słuchaj podczas miejskiej jazdy ciszej, np 40% :)