Opublikowano 20 Września 201313 l Witam Używa ktos moze tzw. żyraf do zacierania sufitów na duzych powierzchniach. Narzedzia tego typu Kupiliśmy ostatnio jedną taką za 7tys, i teraz myslimy nad zakupem drugiej, tylko pytanie czy ktos zna jakaś tańszą alternatywe do takich celów, noi jak z żywotnoscią takich maszyn?
Opublikowano 20 Września 201313 l tansza alternatywa do tych celow to para murzynow:grin: jesli jestes z tego sprzetu zadowolony a chcesz kupic cos z nizszej polki cenowej to nie wiem czy wtedy spelni twoje oczekiwania
Opublikowano 20 Września 201313 l Autor dlatego pytam czy ktos uzywa, forum mamy spore wiec nie jeden pewnie pracuje w tym segmencie:wink: a używanie tej maszyny bardzo przyspiesza prace, maszyne kupilismy ze 2 dni temu, odrazu trafiła na budowe i juz 200m zatarte, pył odrazu leci do wora i maxymalnie go ubija do worów
Opublikowano 20 Września 201313 l Powstaje pytanie jak długo Ci posłuży? Flex to bardzo dobra firma i polecałbym tą właśnie firmę. Nas biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy:wink:
Opublikowano 20 Września 201313 l to pytanie musisz skierować sam do siebie. zajmujecie się tylko gipsami czy wszystko dachy,ocieplenia itd. bo np. jak my robimy raz na rok takie cos to papier scierny i ognia
Opublikowano 20 Września 201313 l Alternatywa sa zyrafy reczne gdzie trzymasz je w rekach i pod odkurzacz flexow mamy chyba trzy i sa dobre ale lepsze zyrafy ma festool tylko duzo drozsze Wyslane z mojego fona za pomoca Tapatalk
Opublikowano 20 Września 201313 l Autor to pytanie musisz skierować sam do siebie. zajmujecie się tylko gipsami czy wszystko dachy,ocieplenia itd. bo np. jak my robimy raz na rok takie cos to papier scierny i ognia My zajmujemy sie wykończeniem wnętrz, docieranie sufitów jest bardzo czestą robotą u nas:wink: noi na dniach trzeba będzie cos kupić tylko nie koniecznie tak drogiego jak ta maszyna
Opublikowano 20 Września 201313 l nadzorowałem przez jakiś czas ekipy budowlane w gk to dużo z nich używało zestawu pansam żyrafa+ odkurzacz i sobie chwalili. Taki zestaw kosztował około 800zł w castoramie. Metrów od groma było.
Opublikowano 20 Września 201313 l ja używam ale mało, miałem jedna za 80€ i kupiłem druga taka sama wystarczy jak ktoś robi ze 4 poddasza na rok. Polecam Festool
Opublikowano 20 Września 201313 l ja siedzę w innej branży i sporo mam sprzętu festoola, będąc na pokazie miałem okazje pobawić się żyrafą i powiem że fajna maszynka ogółem festoola używam od kilku lat i jak dla mnie to wysoka półka
Opublikowano 20 Września 201313 l co do festoola to na lakierni mamy dwie szlifierki oscylacyjne polerkę, frez i odkurzacz. Poza tym że szlifierka się raz zatarła bo gamonie nie wyczyścili i raz odkurzacz wylądował w serwisie bo worek był tak wyładowany pyłem że go rozerwało i zasyfiło wszystko w środku:doh: to 2 lata sprzęt śmiga odpukać. Jedyna wada jaką zauważyliśmy w tym sprzęcie to rzep do papieru już nie trzyma ale stopę idzie wymienić. W końcu swoje już przerobiła ---------- Post dopisany at 00:33 ---------- Poprzedni post napisany at 00:32 ---------- By nie było całkiem OT to ja używałem zwykłej ręcznej szlifierki ale takie roboty to mi się trafiają 2 może 3 razy w roku i to raczej do 10-20 mkw więc tyle z mojej strony
Opublikowano 23 Września 201313 l co do festoola to na lakierni mamy dwie szlifierki oscylacyjne polerkę, frez i odkurzacz. Poza tym że szlifierka się raz zatarła bo gamonie nie wyczyścili i raz odkurzacz wylądował w serwisie bo worek był tak wyładowany pyłem że go rozerwało i zasyfiło wszystko w środku:doh: to 2 lata sprzęt śmiga odpukać. Jedyna wada jaką zauważyliśmy w tym sprzęcie to rzep do papieru już nie trzyma ale stopę idzie wymienić. W końcu swoje już przerobiła---------- Post dopisany at 00:33 ---------- Poprzedni post napisany at 00:32 ---------- By nie było całkiem OT to ja używałem zwykłej ręcznej szlifierki ale takie roboty to mi się trafiają 2 może 3 razy w roku i to raczej do 10-20 mkw więc tyle z mojej strony co do szlifierki mam w firmie 4szt. ETS i 2szt. Rotexa, stopy będą służyć w zależności kto ją obsługuje, bo jak za mocno przyciśniesz to stopa sie grzeje i przestaje trzymać, odkurzacz kilka razy był zawalony pyłem bo żle włożony worek i pył napierdzielał w silnik ogółem sprzęt szlifierski i polerki to festool, wiertarki to metabo, a szlifierki kątowe to makita