Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie do budowlańców - zacieranie gipsów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Używa ktos moze tzw. żyraf do zacierania sufitów na duzych powierzchniach. Narzedzia tego typu

FLEX_Szlifierka_Zyrafa_WST_700_VV_Vario_Plus_2869_5.jpg

2035599.jpg

Kupiliśmy ostatnio jedną taką za 7tys, i teraz myslimy nad zakupem drugiej, tylko pytanie czy ktos zna jakaś tańszą alternatywe do takich celów, noi jak z żywotnoscią takich maszyn?

Opublikowano

tansza alternatywa do tych celow to para murzynow:grin:

jesli jestes z tego sprzetu zadowolony a chcesz kupic cos z nizszej polki cenowej to nie wiem czy wtedy spelni twoje oczekiwania

Opublikowano
  • Autor

dlatego pytam czy ktos uzywa, forum mamy spore wiec nie jeden pewnie pracuje w tym segmencie:wink: a używanie tej maszyny bardzo przyspiesza prace, maszyne kupilismy ze 2 dni temu, odrazu trafiła na budowe i juz 200m zatarte, pył odrazu leci do wora i maxymalnie go ubija do worów

Opublikowano

Powstaje pytanie jak długo Ci posłuży? Flex to bardzo dobra firma i polecałbym tą właśnie firmę. Nas biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy:wink:

Opublikowano

to pytanie musisz skierować sam do siebie. zajmujecie się tylko gipsami czy wszystko dachy,ocieplenia itd. bo np. jak my robimy raz na rok takie cos to papier scierny i ognia

Opublikowano

Alternatywa sa zyrafy reczne gdzie trzymasz je w rekach i pod odkurzacz flexow mamy chyba trzy i sa dobre ale lepsze zyrafy ma festool tylko duzo drozsze

Wyslane z mojego fona za pomoca Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
to pytanie musisz skierować sam do siebie. zajmujecie się tylko gipsami czy wszystko dachy,ocieplenia itd. bo np. jak my robimy raz na rok takie cos to papier scierny i ognia

My zajmujemy sie wykończeniem wnętrz, docieranie sufitów jest bardzo czestą robotą u nas:wink: noi na dniach trzeba będzie cos kupić tylko nie koniecznie tak drogiego jak ta maszyna

Opublikowano

no jak tak to warto zaimwestowac w cos dobrego

Opublikowano

nadzorowałem przez jakiś czas ekipy budowlane w gk to dużo z nich używało zestawu pansam żyrafa+ odkurzacz i sobie chwalili. Taki zestaw kosztował około 800zł w castoramie. Metrów od groma było.

Opublikowano

ja używam ale mało, miałem jedna za 80€ i kupiłem druga taka sama wystarczy jak ktoś robi ze 4 poddasza na rok. Polecam Festool

Opublikowano

ja siedzę w innej branży i sporo mam sprzętu festoola, będąc na pokazie miałem okazje pobawić się żyrafą i powiem że fajna maszynka

ogółem festoola używam od kilku lat i jak dla mnie to wysoka półka

Opublikowano

co do festoola to na lakierni mamy dwie szlifierki oscylacyjne polerkę, frez i odkurzacz. Poza tym że szlifierka się raz zatarła bo gamonie nie wyczyścili :facepalm: i raz odkurzacz wylądował w serwisie bo worek był tak wyładowany pyłem że go rozerwało i zasyfiło wszystko w środku:doh: to 2 lata sprzęt śmiga odpukać. Jedyna wada jaką zauważyliśmy w tym sprzęcie to rzep do papieru już nie trzyma ale stopę idzie wymienić. W końcu swoje już przerobiła

---------- Post dopisany at 00:33 ---------- Poprzedni post napisany at 00:32 ----------

By nie było całkiem OT to ja używałem zwykłej ręcznej szlifierki ale takie roboty to mi się trafiają 2 może 3 razy w roku i to raczej do 10-20 mkw więc tyle z mojej strony

Opublikowano
co do festoola to na lakierni mamy dwie szlifierki oscylacyjne polerkę, frez i odkurzacz. Poza tym że szlifierka się raz zatarła bo gamonie nie wyczyścili :facepalm: i raz odkurzacz wylądował w serwisie bo worek był tak wyładowany pyłem że go rozerwało i zasyfiło wszystko w środku:doh: to 2 lata sprzęt śmiga odpukać. Jedyna wada jaką zauważyliśmy w tym sprzęcie to rzep do papieru już nie trzyma ale stopę idzie wymienić. W końcu swoje już przerobiła

---------- Post dopisany at 00:33 ---------- Poprzedni post napisany at 00:32 ----------

By nie było całkiem OT to ja używałem zwykłej ręcznej szlifierki ale takie roboty to mi się trafiają 2 może 3 razy w roku i to raczej do 10-20 mkw więc tyle z mojej strony

co do szlifierki mam w firmie 4szt. ETS i 2szt. Rotexa, stopy będą służyć w zależności kto ją obsługuje, bo jak za mocno przyciśniesz to stopa sie grzeje i przestaje trzymać, odkurzacz kilka razy był zawalony pyłem bo żle włożony worek i pył napierdzielał w silnik

ogółem sprzęt szlifierski i polerki to festool, wiertarki to metabo, a szlifierki kątowe to makita