Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Numer części - wypasiony moduł komfortu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy i Koleżanki,

Przymierzam się do zrobienia kilku modów w moim samochodzie. Mam problem, ponieważ nie jestem w stanie zidentyfikać właściwego numeru (numerów - może pasować oczywiście więcej niż jeden) modułu komfortu, który obsługuje (przepraszam jeśli coś nie jest podpinane pod niego, ale piszę wszystko w razie czego):

- lusterka grzane

- lusterka składane elektrycznie

- lusterka - fotochrom

- lusterka regulowane elektrycznie

- czujniki parkowania z kamerą cofania

- aktywny tempomat (ACC)

- klimę 3 strefową

- kluczyk bezprzewodowy

Czy ktoś się może orientuje albo ma to wszystko w samochodzie i mógłby podać numer seryjny lub VIN takiego samochodu?

PS> ASO nie potrafiło mi pomóc....

Opublikowano

Jeżeli chodzi o lusterka musisz mieć odpowiedni sterownik drzwi. Z literka B na pewno obsługuje to wszystko. (jak chcesz mam takie lusterka na sprzedaż- poliftowe składane tak pod kątem do góry)

Co do kamery cofania musisz mieć wyjście FBAS jeżeli nie masz w aucie TV tunera to na 99% nie masz takiego wejścia.

Opublikowano

przy navi 2/3G

8T0 907 468 AA (swiatłowod ) MOST

8T0 907 468 Q (swiatłowod ) MOST

- Polift

8R0 907 468 P (swiatłowod ) MOST

Opublikowano
  • Autor

Hej,

Przepraszam za późną odpowiedź, nie miałem dostępu do komputera przez kilka dni...

POWER-KRIS - było to tak, że Internet coś mi się 'przytkał' i musiałem 4x odświeżyć stronę forum... A wraz z odświeżaniem dodawał się kolejny post. Jeszcze raz sorry:/

Gibons - sterownik też dokupię;)) W temacie Side Assist będę korzystał z poradnika kolegi Wrclaguna w tym temacie. Przy okazji - wielki szacun dla kolegi za te wszystkie porady. Aż mi się oczy zaświeciły jak to zobaczyłem. Odnośnie reszty w przerabianiu na elektryczne - będę korzystał z tego opisu: View topic - Retrofitting Electric Folding Mirrors • Audi A5 Forums - The ultimate online resource for UK A5 owners.

W każdym razie lusterkami jestem potencjalnie zainteresowany - odezwę się na priv.

darecy - MEGA, MEGA, DZIĘKI!

---------- Post dopisany at 01:54 ---------- Poprzedni post napisany at 01:48 ----------

f*ck... Jestem idiotą... Zapomniałem napisać, że lusterka będą miały jeszcze side assist.

Darecy - czy mógłbyś sprawdzić jeszcze czy któryś z tych 2 sterowników, które mi podałeś, obsługuje też Side Assist?

Opublikowano

obsługują wszystkie :wink:

Opublikowano
  • Autor

Ekstra, dzięki!

Jeszcze jedno pytanko: czy jeśli 8T0 907 468 AA obsługuje to wszystko, to też znaczy że każdy z wyższymi literkami (AB, AC itp.) też będzie to wszystko obsługiwał, a może nawet jeszcze więcej?

---------- Post dopisany 01-10-2013 at 01:22 ---------- Poprzedni post napisany 30-09-2013 at 23:23 ----------

Przy okazji chciałbym jeszcze dodać, że kolega Wrclaguna dodał w sierpniu topic odnośnie instalacji elektrycznie składanych lusterek. Tak więc przy tym modzie będę korzystał tylko z tych opisów:)

Opublikowano
f*ck... Jestem idiotą...

nie przesadzaj z autokrytyka ..... :wink:

Opublikowano
Ekstra, dzięki!

Jeszcze jedno pytanko: czy jeśli 8T0 907 468 AA obsługuje to wszystko, to też znaczy że każdy z wyższymi literkami (AB, AC itp.) też będzie to wszystko obsługiwał, a może nawet jeszcze więcej?

Akurat AB ,AC sa po CAN a AA po MOST :wink:

Opublikowano
  • Autor

A czy ewentualnie taki by pasował do tego wszystkiego co opisałem: 8T0 907 468 A?

Nie mogę znaleźć AA i Q://// Ma może ktoś do sprzedania?:)

---------- Post dopisany 03-10-2013 at 00:03 ---------- Poprzedni post napisany 02-10-2013 at 02:31 ----------

Czy orientuje się może ktoś czy sterownik o takim numerze będzie pasował:

4H0 907 468 AA ?

Numery się zgadzają, tylko jest on od A8?

Opublikowano
Czy orientuje się może ktoś czy sterownik o takim numerze będzie pasował:

4H0 907 468 AA ?

Numery się zgadzają, tylko jest on od A8?

Wydaje mi sie że nie podejdzie :(

(Tz nikt tego nie próbował)

Na ebay jest kilka, po zniżkach w aso nie jest taki drogi około 550zl ;)

Opublikowano
  • Autor

ASO wyceniło mi go na ok. 890zł :( A zniżek powiedzieli, że nie dają - tylko jak się ma u nich większy obrót:/ Przynajmniej tak jest w Auto Viva w Warszawie...

Szkoda, nawet wygląda tak samo;)

Opublikowano

Towar deficytowy :naughty: ......ale ty potrzebujesz GATEWAY po CAN :wink:

Jesli chcesz to mam dla ciebie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście bardzo chętnie skorzystam z tej propozycji:) Poszła wiadomość na priv:)

Opublikowano

Towar deficytowy :naughty: ......ale ty potrzebujesz GATEWAY po CAN :wink:

Jesli chcesz to mam dla ciebie :decayed:

Kolega ma MMI - światłowód (MOST) :)

Opublikowano
  • Autor

Darecy - czyli masz odpowiedni do sprzedania?:>

Opublikowano

Nie mam, ale szukaj cos znajdziesz w granicach 300-350zl oby był legalny ;)

Opublikowano
  • Autor

Poszukałem, poszukałem i nie znalazłem:(((

---------- Post dopisany at 18:23 ---------- Poprzedni post napisany at 18:22 ----------

Na eBayu w Niemczech chciali za niego 150 EUR, więc z przesyłką to już lepiej kupić nowy...

Opublikowano
Poszukałem, poszukałem i nie znalazłem:(((

---------- Post dopisany at 18:23 ---------- Poprzedni post napisany at 18:22 ----------

Na eBayu w Niemczech chciali za niego 150 EUR, więc z przesyłką to już lepiej kupić nowy...

Ja ostatnio na ebay ugadałem gościa za 60 jeuro :)

Tylko poszukaj ;)

Opublikowano

koledzy czy CAN'owy GATEWAY 8T0907468 S / AC / AG to wersje w pełnym wypasie? Kupię wypasiony Gateway po CAN.

Opublikowano
  • Autor

Paudib8 - To jest już nas dwóch chcących kupić wypasiony gateway;)