Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wskaźnik boost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie gdzie wpiąć się ze wskaźnikiem ? W 1.8T nie miałem tego problemu bo tam podciśnienie do kolektora jest na wierzchu. Tutaj miałem pomysł żeby wywalić EGR zrobić flanszę i wpiąć się w nią przy kolektorze dolotowym. EGR mam i tak odłaczony. Macie jakieś inne pomysły ?

Opublikowano

ja mam w kolektorze wywiercony otworek i wkrecony taki króciec z LPG b8f973a81d9f84cac86dcbdbac5a6fc9_981176799fd85f77c23fed590a8c295d.jpg

Opublikowano

O toto co wkleił MAGIC87.

U mnie wygląda to tak:

boost.jpg

Opublikowano
  • Autor

czyli przy załadowaniu tego zaworka w zaślepkę EGR pomiar będzie miarodajny ?

---------- Post dopisany at 18:42 ---------- Poprzedni post napisany at 18:41 ----------

ponczo ładowałeś podobny zaworek jak MAGIC87 ?

Opublikowano

Mam identyczny zaworek jak wkleił MAGIC87.

Z tego miejsca najbliżej było mi przeprowadzić przewód ciśnieniowy do kabiny do kratki nawiewu :wink:

Wrzuć zaworek w dolot jak na foto - będzie spoko :wink:

20130824_181622.jpg

Opublikowano
  • Autor

a co z przewodem idacym do ECU ? Można tam się też wpiąć ? Nie będzie przekłamań na ecu ?

Opublikowano

U siebie w b5 nie mam wężyka do ecu. W b4 nie wpinałem się do wężyka tylko w kolektor dolotowy.

Teoretycznie jak wepniesz się wężyk ecu powinno śmigać okej... Ja za pewniejsze połączenie uznałem bezpośrednie wpięcie się w kolektor dolotowy :wink:

Opublikowano
Panowie gdzie wpiąć się ze wskaźnikiem ? W 1.8T nie miałem tego problemu bo tam podciśnienie do kolektora jest na wierzchu. Tutaj miałem pomysł żeby wywalić EGR zrobić flanszę i wpiąć się w nią przy kolektorze dolotowym. EGR mam i tak odłaczony. Macie jakieś inne pomysły ?
Chcesz mierzyć podciśnienie czy doładowanie?
Opublikowano

Wątek założył w dziale z klekotami więc chyba doładowanie? :decayed:

Opublikowano

W AFN masz jeszcze podciśnienie do sterowania geometrią w turbinie. To też można mierzyć.

Opublikowano

Zgadza się, można mierzyć :wink: Tylko kto montuje do tego osobne wskaźniki :wink:

szczuraz - co chcesz mierzyc?

Opublikowano

Tytuł wątku jest wskaźnik boost, więc chyba kolega doladowanie chce mierzyć.

Opublikowano
Tytuł wątku jest wskaźnik boost, więc chyba kolega doladowanie chce mierzyć.

nie chyba a na pewno :wink:

Opublikowano
  • Autor
Chcesz mierzyć podciśnienie czy doładowanie?

Doładowanie tak jak wujek Hornet napisał :wink:

Opublikowano

Rób to na trójniku jak Ci napisałem i będzie git.

Opublikowano
  • Autor

Ograbiłem swoje rybki z napowietrzania i wskaźnik hula. Trójnik akwarystyczny robi robotę :kox: Wpiąłem się przy ecu a przewody rzuciłem pod kokpit razem z wiązkami elektrycznymi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ograbiłem swoje rybki z napowietrzania i wskaźnik hula. Trójnik akwarystyczny robi robotę :kox: Wpiąłem się przy ecu a przewody rzuciłem pod kokpit razem z wiązkami elektrycznymi.

Możesz wrzucić fotkę jak to zrobiłeś, bo ja też mam wskaźnik i chciałem podpiąć w swoim AJM`ie. Czyli co w ECU jest wężyk?

Opublikowano
  • Autor

dokładnie dochodzący do ECU. Robisz trójnik w puszce z ecu a przewody do środka puszczasz lukiem na wiązki elektryczne i wszystko bangla. Jak zdejmiesz pokrywkę od kompa to bedziesz już wiedział gdzie co i jak. Pamiętaj tylko o śrubce z tyłu ni nie rwij na chama bo potem może cieknąć. :wink:

Opublikowano
dokładnie dochodzący do ECU. Robisz trójnik w puszce z ecu a przewody do środka puszczasz lukiem na wiązki elektryczne i wszystko bangla. Jak zdejmiesz pokrywkę od kompa to bedziesz już wiedział gdzie co i jak. Pamiętaj tylko o śrubce z tyłu ni nie rwij na chama bo potem może cieknąć. :wink:

OK, dzieki jutro sobie sprawdzę :)

Opublikowano
  • Autor

niema tam nic skomplikowanego przy okazji wymienisz sobie wężyki przy ECU bo pewnie już sparciałe.

Wężyk ecu-> wskaźnik 3.2 mm