Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 Problem z Licznikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem niedawno Audi A4 b5 1.9 TDI AJM z 2000r i mam w niej pewien problem z licznikiem. Przy otwarciu drzwi lub włączeniu światełek wskazówki od Temp. i Paliwa podnoszą się po czym po dłuższej chwili opadają. A gdy włączę zapłon to wskaźnik temp wskakuje na 90 a rezerwa pali się już na ćwiartce baku, przypuszczam ze w liczniku ktoś nie fachowo cofnął przebieg. Zdołałem odczytać przebieg z silnika i stąd wyszło mi ze cofnięto licznik. W związku z tym mam prośbę do was jaki kabelek kupić żeby odczytać wsad z tego licznika abym mógł wstawić go na forum do poprawy. Chciał bym mieć również możliwość odczytania pinu abym mógł sobie do kodować kluczyk.

Licznik to przypuszczam Magneti 1/2 fis nr. 8D0 920 900 R

Z góry dziękuje za pomoc:)

Pozdrawiam

Opublikowano

Przy próbie korekty najprawdopodobniej został albo uszkodzony wsad/pamięc lub sam procesor ale to tylko przypuszczenia. Ja obstawiam uszkodzony procesor w MM to norma.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Kupiłem niedawno Audi A4 b5 1.9 TDI AJM z 2000r i mam w niej pewien problem z licznikiem. Przy otwarciu drzwi lub włączeniu światełek wskazówki od Temp. i Paliwa podnoszą się po czym po dłuższej chwili opadają. A gdy włączę zapłon to wskaźnik temp wskakuje na 90 a rezerwa pali się już na ćwiartce baku, przypuszczam ze w liczniku ktoś nie fachowo cofnął przebieg. Zdołałem odczytać przebieg z silnika i stąd wyszło mi ze cofnięto licznik. W związku z tym mam prośbę do was jaki kabelek kupić żeby odczytać wsad z tego licznika abym mógł wstawić go na forum do poprawy. Chciał bym mieć również możliwość odczytania pinu abym mógł sobie do kodować kluczyk.

Z góry dziękuje za pomoc:)

Pozdrawiam

Tak jak mówi kol.matis28 prawdopodobne że posypał sie procek a i może magik grzebał chińczykiem i uwalił licznik;-)Jak zdołałeś odczytać przebieg ze sterownika silnika więc teoretycznie pin już masz (winien być taki sam jak w liczniku)

Opublikowano
W związku z tym mam prośbę do was jaki kabelek kupić żeby odczytać wsad z tego licznika abym mógł wstawić go na forum do poprawy. Chciał bym mieć również możliwość odczytania pinu abym mógł sobie do kodować kluczyk.

A po co Ci odczytywać z niego wsad? Poszukaj po ludziach i forach i na pewno dostaniesz odpowiedni wsad do niego i jeśli nie jest coś elektronicznie uszkodzone to pomorze, a na koniec zostanie adaptacja i kodowanie.

Czym odczytałeś przebieg z EDC 15?

Opublikowano

Ciężko czytać zawartości z Jeagera po kablu. To raz.

A dwa. W tych licznikach jest wiele wersji softu, mimo, że każdy licznik ma numer VAG taki sam.

Opublikowano

na chinczyku wgranie wsadu nie poleci;-)bynajmniej commandery bądź jakiej wersji tego nie tkną,dash can chyba też,gdzieś czytałem że ktoś ruszył to z pozycji tacho...

Proponuje zapodać vdo full fisa,ciężki do uwalenia, wygląd i radość po uszy - cenowo porównywalne z zabawą u elektronika w naprawianie mm