piotrek83 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Koledzy zastanawiam sie nad zakupem kierownicy wielofunkcyjnej tylko mam jedna obawe. Powiedzcie po czym leci sterowanie radiem? Chodzi o to jaka jest sciezka komunikacji miedzy kierownica a radyjkiem. ...a obawy moje wziely sie stad poniewaz w autku, ktore kupilem niestety nie bylo fabrycznie porzadnej instalacji audio, a jedynie glosniki przod + niewiadomo jakie radio (o ile bylo). Poprzedni wlasciciel dolozyl sobie Concerta i zeby wszystko dobrze dzialalo oraz pokazywane bylo info na wyswietlaczu licznika podlaczyl piny CAN-H i CAN-L dwoma kabelkami bezposrednio pod licznik. Wszystko hula jak nalezy, aleeeeee nie ma komunikacji z radiem przez VCDS. Domyslam sie, ze trzebaby podlaczyc jeszcze linie K.... No i wlasnie czy kierownica wielofunkcyjna obsluzy mi to radyjko w takim ukladzie czy nie? Pozdrowionka
piotrek83 Opublikowano 29 Września 2013 Autor Opublikowano 29 Września 2013 A Cany sa skrecone ? Kurcze nie rozumiem, w jakim sensie skrecone?
wrclaguna Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Cany czyli H , L zawsze powinny byc skrecone , moze dlatego brak komunikacji
piotrek83 Opublikowano 30 Września 2013 Autor Opublikowano 30 Września 2013 Hmmm kabelki poprzeplatane z tego co widze sa, ale nie jest to typowa skretka. Tylko z tego co zauwazylem wsadzone radyjko jest starsze od auta (chyba to data prod. 45/02). Czy moze to miec cos wspolnego z brakiem komunikacji przez VCDS? Ale glownie chodzi mi o to czy kierownica wielofunkcyjna bedzie obslugiwac to radio? ---------- Post dopisany 30-09-2013 at 19:16 ---------- Poprzedni post napisany 29-09-2013 at 18:45 ---------- I jak koledzy nikt nie wie czy kierownica wielofunkcyjna w moim przypadku obsluzy radio???
Rekomendowane odpowiedzi