Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Skok obrotów na zimnym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czym spowodowane może być chwilowe skoczenie obrotów do 2000 przy odpalaniu? od razu spada do ~~900. Tylko w 1.6 tego nie mam jak odpalam od razu obroty na 900. Bez żadnego skoku.

Opublikowano

norma że przy odpalaniu daje dawkę paliwa, czym chłodniej tym musi dać mu więcej i to przez to nic złego się nie dzieje, ale na wszelki wypadek daj filmik :) A w 1,6 tego nie ma bo silnik jest prostszy i dlatego 1,8 20V już ma więcej tej elektroniki (moduł z cewką itp. :) ). Jeżeli nie masz problemów z odpalaniem czy falowaniem obrotów to nie przejmuj się. :)

Opublikowano

Czyli to mamy z główki :) A teraz inne pytanie czemu raz na 40-60 odpaleń nie zapali mi na wszystkie gary , zgasze zapale jeszcze raz dodam gazu i jest ok.

Świece wymieniane ok 5k km temu

Opublikowano

zrób tak jak kolega napisał :) Dodatkowo sprawdź ustawienia LPG jeżeli posiadasz :) I zobacz jeszcze stan przewodów wysokiego napięcia może one niedomagają :)

Opublikowano

Dobrze, ogarnę ten temat co do tych obrotów to jeszcze mam coś takiego że po odpaleniu na zimnym motorze obroty utrzymują się na poziomie 1200 a powinny 900.

Nie posiadam LPG.

Opublikowano

To też jest normalne ssanie się przecież włącza na zimnym :)

Opublikowano

No to spokojna moja glówka . Mozba zabrac sie za rezanie :D

Opublikowano

dokładnie jak o te silniki się dba to wiele lat bezawaryjnie potrafią posłużyć :)