apaczinio Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 Witam jakiś czas temu miałęm taką sytuacje że na LPG szaprał jak nie wiem, silnik był nagrzany 90C. tak jak by ten gaz leciał "kawałkami" takie wrażenie z tego odniosłem bo szarpało praktycznie zero mocy w samochodzie było, przełączyłem na Pb i normalnie moc swoją samochód odzyskał ittp (1.6 ). zostawiłem tak go na dzień i noc, z rana wsiadam i już normalnie na gazie ciągnął jak na benzynie. a znów od wczoraj tak jest gdyż jechałem do Białegostoku mam 25 km w jedna stronę, samochód : a) temperatura zatrzymała się na 80C b)znów tak szarpało i brak mocy do 3,5 tys obr. musiałem kręcić aby zmienić bieg Panowie co to może być? oczywiście dziś zadzwonię do gazownika i się umówię na przegląd (gwarancja) gaz zakładany był w lipcu więc jakoś mnie to dziwi że już by mógł się zapchać, choc to moja pierwsza styczność z LPG, możliwe że to przez (kijowy) gaz? Proszę o jakieś sugestię. z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam
dk21 Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 może być cos z parownikiem może nie wyrabia. Przydałoby się sprawdzić ciśnienie najlepiej do gazownika i niech podłączy komputer tylko dobry gazownik
apaczinio Opublikowano 3 Października 2013 Autor Opublikowano 3 Października 2013 zakładałem LPG w AC - Białystok raczej dość spora rozbudowana firma. no możliwe dzięki tego nie brałem pod uwagę, nęci mnie jeszcze jedna rzecz jutro mam jechać an ŁEEKend do łomży do przyjaciół i się zastanawiam czy aby to bezpieczne..?
dk21 Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 Nie wybuchnie nie bój się haha i tak będziesz jechał na benzynie skoro tak szarpie
apaczinio Opublikowano 3 Października 2013 Autor Opublikowano 3 Października 2013 hehe bum bum no dobra dzięki Pozdrówka! _____________________________________________ Domyślam się że to może być wina uszkodzonego wtrysku lub świec bo nie chocze na wsie gary :x ale jutro zachaczę ob gazownie i niech mi to robią !
Mariot Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 Wyglada na problem z ukladem zaplonowym w aucie. Świece, przewody...
Rekomendowane odpowiedzi