regorek Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 Witam, zagadnienie w temacie wydaje się banalne, ale zaraz przestanie. Problem: Po przejechaniu około 5 km w mieście i hamowaniu na światłach z przedniego prawego koła wydostaje się dziwny dźwięk. Podobny jest do zwalniającego koła z oponą o głębokim bieżniku. Nie wiem jak to inaczej opisać. Może już ktoś się zetknął z czymś takim. Zdjąłem koło, sprawdziłem klocki tarczę, kręciłem kołęm i nic nie jest zblokowane, wszystko tak, jak powinno być. Proszę o postawienie diagnozy.
Grzesiek1985 Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 może masz oponę wyząbkowana
regorek Opublikowano 3 Października 2013 Autor Opublikowano 3 Października 2013 Wszystkie opony są nowe, kupione wiosną tego roku
dk21 Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 ale łożysko by wyło raczej cały czas może krzywa tarcza albo cos sie dostalo pod klocek...
regorek Opublikowano 3 Października 2013 Autor Opublikowano 3 Października 2013 Tylko dlaczego dopiero po kilkunastu minutach jazdy po mieście zaczynaja być słyszalne te odgłosy? Na tarczy żadnych luzów, po klockiem nic nie ma. Sprawdzałem
regorek Opublikowano 13 Października 2013 Autor Opublikowano 13 Października 2013 NA razie ucichsło, pojeżdzę i jak znów zacznie zaprowadze samochód do mechanika.
balbolek Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Miałem ten sam problem co Ty , otóż w moim przypadku miałem strasznie zwichrowane tarcze + zapieczone prowadnice zacisku co powodowało po dłuższej jeździe szum/huk bardzo podobny do rozklekotanego łożyska. Po wymianie tarcz i klocków dźwieki ustały.
Rekomendowane odpowiedzi