Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Srebrna skarbonka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A4 B6 2.0 130KM ALT Sedan

2000r. na liczniku 175tys. szału nie ma :kwasny: ale jak się prowadzi :slina:

Z wyposażenia to co ważniejsze:

• Climatronik
  • El. lusterka ( pytanie czy grzane)
  • 4 el. szyby :banan:
  • Podgrzewane siedzenia :banan:
  • Chorus II :facepalm: i 10 głośników, mimo, że nie Bose to jest moc :wink:
  • Alu 15'', brzydkie nie są więc póki co zostają
  • Podłokietnik
  • Centralny zamek-sterowany z pilota + domykanie szyb (otwierania nie sprawdzałem)

Zrobione:

• Kompletny rozrząd
  • Olej i filtry
  • Gaz :
    sterownik: KME Nevo ,
    reduktor: KME Silver,
    wielozawór: Tomasetto,
    Wtryskiwacze : HANA zielone
  • Zimówki, w sumie to padło na Goodyear Ultra Grip 8 i są w trakcie realizacji
  • Dywaniki gumowe

Do zrobienia:

• Pokrętło lusterek
  • Odnowienie/wymiana włącznika świateł
  • Odnowienie/wymiana przełączników szyb
  • Odnowienie/wymiana panela Climatronika
  • Może Parktronic tył
  • W dalszej przyszłości może podwójny wydech :naughty:

w1tf.jpg

0ffm.jpg

hqux.jpg

2pbz.jpg

lsjx.jpg

715i.jpg

cknb.jpg

Opublikowano

co do gazu to założ sobie coś na stagu.

kaseta? oj chyba szybko ją wyrzucisz, sam mialem i wiem jak jest z jakoscią. Lepszym rozwiązaniem jest transmiter choć też nie do końca.

Opublikowano

4x elektryczne szyby :) Pomaluj dokładki pod kolor ;) Prawa lampa Tobie paruje?

Opublikowano
  • Autor

Z dotychczasowych doświadczeń kaseta > transmiter , mam jedną, ale gra mono, mimo to dając radę. Fajnie gra ten Chorus i musiał bym zobaczyć jak gra coś innego na tych głośnikach, żeby wiedzieć czy warto wymieniać radio.

Propozycje miałem takie co do gazu :

-Stag 300, reduktor Zawoli , wtryskiwacze Hana za 2400 zl, ale nie słyszałem dobrych opinii o gazowniku

-LPGTECH ( pierwszy raz słyszałem o tej firmie od gościa, który zakłada) , Ac R01, Hana, za 2100 zł , za tyle samo mi powiedział też Staga - ludzie w okolicy sobie chwalą gazownika

-KME Nevo, KME Silver, Hana albo coś czego nazwy nie pamiętam za 2000zł, facet wydał mi się ogarnięty w temacie pokazując wszystko jak działa na aucie, które akurat robił.

Jestem w stanie wyłożyć i 2500 jeśli tylko zestaw jest sprawdzony.

EDIT.

Nie sądzę, żeby parowała, aczkolwiek temp. była koło zera w ten dzień rano , zanim wyszedłem do samochodu, więc musiał bym sprawdzić.

EDIT 2. Faktycznie Stag 300, myślę jedno piszę drugie, poprawiłem ;)

Opublikowano

Stag 4+ lub 300 isa2 a nie 3

Reduktor AC-r01 hany czerwone

Tapatalk

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No to dziś wpadła instalacja:

sterownik: KME Nevo ,

reduktor: KME Silver,

wielozawór: Tomasetto,

Wtryskiwacze : HANA zielone

Ogólnie śmiga, choć mam wrażenie, że te zielone HANY to trochę za dużo, bo o ile do setki nie czułem różnicy między benzyną a gazem tak powyżej już była trochę lipa... Przy 150km/h i 4 tyś obrotów pedał w podłodze i jak by to już był koniec, spasowałem co prawda, bo to już nie poważne tak jechać wieczorem przez las, no ale ... .

Jutro chyba wizyta u gazownika do poprawki, bo najwidoczniej tak auta nie rozpędzał.

BTW Kaseta daję radę, czysto gra, za to ten Chorus II ma jakieś odchyły i czasem się nie wyłącza po wyjęciu kluczyka a potem po włożeniu gra tylko tył Oo Nie wiem WTF.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

tak BTW to prawa lampa Ci paruje:wink:

Opublikowano

Ładna seria :-) zmodzisz cos to napisze więcej :P

Opublikowano
  • Autor

Wiem o tej lampie ;) świeci = nie dotykam ;)

A co do modzenia to najpierw to co do góry napisałem, potem może te dokładki w kolor bo faktycznie dobrze to wygląda, ale póki co to nie na moją studencką kieszeń ładowanie kasy w auto żeby tylko wyglądało ;)

Póki co ma jeździć, więc reguluję gaz, zakładam zimówki i chciałbym zapomnieć na jakiś czas, że mam skarbonkę ;)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

A co do modzenia to najpierw to co do góry napisałem, potem może te dokładki w kolor bo faktycznie dobrze to wygląda, ale póki co to nie na moją studencką kieszeń ładowanie kasy w auto żeby tylko wyglądało ;)

może nie baw się w malowanie spodów zderzaków bo to ok 200-300 zł za element - czyli za przód + tył masz 400-600 zł a to już połowa zderzaka s-line z PDC pod podwójny wydech o którym też pisałeś :decayed: chyba że sam to zrobisz ew. masz znajomego co za przysłowiową flache + koszty lakieru zrobi :wink:

a co do felg - fajnie że miałeś - ja swoje auto w wakacje kupiłem jak były te wielkie upały i stało na zimówkach z stalowymi 16' + kołaki :facepalm: poprzedni właściciel zatrzymał alu... :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Miałem, ale na zimę chciałem zostawić ALU i nie wyszło :P Okazało się , że opony o tym samym rozmiarze co letnie na tych felgach które btw są 7J wyglądają jak balon... I trzeba było kupić stalówki jeszcze prócz zimowych opon :P Więc też średnio to wyszło...