piter1114 Opublikowano 16 Października 2013 Opublikowano 16 Października 2013 witam! radio niefabryczne, poprzednie także,ale w poprzednim miało trzecie gniazdo C do którego podłączałem (pin6) przewód do sterowania wzmacniaczem, wszystko grało OK, natomiast w nowym radiu brak jest trzeciego gniazda (foto). Jak wysterować wzmacniacz w takim przypadku? pzdr,
bates23 Opublikowano 16 Października 2013 Opublikowano 16 Października 2013 Odnośnie pierwszego zdjęcia - na schemacie na naklejce w kostce A (zasilanie) są wymienione tylko 4 piny, czy w rzeczywistości w radiu też są tylko 4 czy jest ich więcej?
piter1114 Opublikowano 16 Października 2013 Autor Opublikowano 16 Października 2013 OK, zamiast tzw.sygnału sterującego wzmacniaczem mogę wykorzystać sygnał anteny automatycznej? --------------------- są tylko cztery
bates23 Opublikowano 16 Października 2013 Opublikowano 16 Października 2013 podłącz multimetr lub jakąś kontrolkę pod ten kabelek auto. ant. i zobacz czy po włączeniu radia pojawia się na tym kabelku czy nie, szczerze to używałem tego kabelka ale nie pamiętam co na nim było...
piter1114 Opublikowano 16 Października 2013 Autor Opublikowano 16 Października 2013 ...no OK, ponawiam pytanie : Czy sygnał sterujący wzmacniaczem i sygnał anteny automatycznej działają w ten sam sposób? można je stosować zamiennie w razie braku któregoś z nich?
Multis Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Tak, właśnie sygnał AUTO ANTENNA ma drugie zadanie włączać wzmak. PZDR
piter1114 Opublikowano 19 Października 2013 Autor Opublikowano 19 Października 2013 dobra, to jeszcze jedno pytanko , czy ten syg. (sterowania anteną ) można podłączyć równolegle do : - sterowania wzmacniaczem i zasilaniem wzmacniacza antenowego? okazuje się,że sygnał sterowania anteną był w moim aucie wykorzystywany do zasilania wzmacniacza antenowego
Multis Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Tak. Bez najmniejszych problemów Tapatalk now Free
Rekomendowane odpowiedzi