Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z 1,8T problem z czujnikiem polozenia wałka rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie mam problem z 1,8T wyskakuje blad polozenia wałka rozrzadu. Czujnik wymieniony dalej to samo,rozebralem pokrywe silnika okazalo sie slizg sie rozlecial na napinaczu lańcuszka,slizg wymieniony rozrzad wychodzi na to ze jest w punktach,zlozone wszystko do kupy i... dalej to samo ten sam bład i nadal nie chce odpalac od pierwszego strzalu dopiero za 5 razem albo i nawet wiecej dopiero zapala. Jak odpali wydaje sie ze chodzi dobrze ale do 3 tys obr jest muł w wyzszych zakresach raz jedzie raz nie. Swiece wydaja sie ok maja dobre iskry paliwo wymienione spuszczone cale do spodu zbiornik umyty wlane nowe paliwo i nadal to samo... jak ma ktos jakas dobra rade to prosze o jakas pomoc sam nie wiem co juz robic... Schematy ustawienia rozrzadu jakies manuale cokolwiek ludzie pomozta

---------- Post dopisany at 20:50 ---------- Poprzedni post napisany at 20:47 ----------

Aha zapomnialem jeszcze napisac ze auto padlo z dnia na dzien. W piatek latalo auto jak glupie w sobote rano juz nie odpalilo

Opublikowano

Po wymianie tego slizgu chodził normalnie? jaki to dokladnie błąd sie wyswietla?

Opublikowano
  • Autor

po wymianie slizgu nadal to samo blad podam jutro bo nie pamietam

Opublikowano

Może problem leży gdzie indziej , mi w poprzednim aucie (opel vectra B) pokazywał czujnik wałka rozrządu tylko i wyłącznie a okazało się że to czujnik położenia wału korbowego lecz zdarza się że występuje również pod tym błędem , tak samo były problemy z odpalaniem , mi AEB z odpiętym czujnikiem wałka rozrządu odpalał odrazu ostatnio więc przyczyna może leżeć gdzie indziej

Opublikowano
  • Autor

jak wypinam od walu korbowego to nie odpala wgl. a jak odpinam czujnik walka rozrzadu to chodzi tak samo jak z wpietym nadal te same objawy

Opublikowano

Może też byc padnięte ECU jak w aucie znajomego cokolwiek by nie wsadził za czujnik (nówki , używki) za kazdym razem błąd pozostawał i nie dało rady odpalić.

Niestety w A4 komputer nie jest za ciekawie umiejscowiony bo jest w takim miejscu gdzie może się woda dostać a mówisz że po nocy przestał działać

Opublikowano
  • Autor

ECU rozbieralem sucho jak na pustyni...hehe brak zimnych lutów czy czego kolwiek...

---------- Post dopisany at 21:48 ---------- Poprzedni post napisany at 21:47 ----------

Auto odpala tylko dopiero za ktoryms tam razem jak sie go pomeczy

Opublikowano

ECU już może być suche lub zamokły przewody poszło zwarcie i je uszkodziło , tego nawet nie zauważysz, niewiem co ci poradzić , nie rozkodowało ci się immo jak wyciągłęś ECU? ale to niema nic do rzeczy w zasadzie , obstawiam przy zwarciu lub uszkodzonym ECU , no chyba że trafiłeś na fabrycznie nowy uszkodzony czujnik bo i taki się czasem zdarzy , powiedz mi taką rzecz z jakiej firmy ten czujnik? ja mam swoją opinie że silniki audi nie lubią zamienników typu topran itp , jakbyś umiał dorwać używany oryginał byłoby dobrze