insula Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Spaliło się mi parę żarówek lub diód w trzecim świetle stop w avancie, jak zdemontować ten panel świetlny aby wymienić uszkodzone żaróweczki lub diody ?
stuff Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 cześć moge Ci podpowiedzieć jak jest w audi a4 avant b5 bo taki mam nie wiem czy w b6 będzie tak samo... Aby zdjąć plastik przykrywający trzecią lampę stopu należy wykręcić 2 wkręty znajdujące się na skraju klapy: jesen z prawej strony klapy, drugi z lewej. Owe wkręty łączą plastik przykrywający trzecią lampę stopu z maskownicą klapy bagażnika. Trudno ich nie zauważyć. Plastik przysłaniający lampę jest montowany na wcisk, aby go wyjąć trzeba poprostu go wyciągnąć dość stanowczym ruchem uważając przy tym żeby go nie połamać, w b5 jest dość twardy. I trzecią lampę stopu masz na wierzchu...pzdr
cieszkop Opublikowano 27 Czerwca 2011 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Witam! Czy jedyną opcją wymiany jest kupno całej nowej lampy w ASO za 170zł? Nie próbował nikt z szanownych kolegów wymienić tych diodek? Udało się to komuś rozmontować?
pitolek334 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t62928.0.html
Rekomendowane odpowiedzi