Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] FAFAL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Chciałbym zaprezentować Wam moje Audi 1.6 98r. Auto kupilem w Niemczech 23.06.2008 dość niespodziewanie z przebiegiem 185 000km Przebieg udokumentowany książką sewisową oraz potwierdzony w ASO w kraju.

Audiczke kupiłem taką jaka jest na fotkach, żadnych zmian nie wprowadzałem. Felgi 17" przód 215/45, tył 235/40. Zawieszenie obniżone firmy WEITEC także potwierdzone dokumentami. Dodam, że wcześniej też już miałem do czynienia z marką :audi:. Jeździłem Audi 80B4 2.0+LPG 93r nastepnie było BMW E39 525TDS 98r. Teraz to które prezentuje. :) Zachęcam do wyrażania opini i podpowiedzi co ewentualnie zmienić a co zostawić...

Dzień po zakupie

8fa88f7e52afa437m.jpg

8be4d2e077547a7cm.jpg

f5cad4f45ee48a47m.jpg

8c96c1d4b251f0c5m.jpg

276200e93d0dc710m.jpg

81daa73be67a09acm.jpg

A tu już na pierwszej wizycie w warsztacie na wymianie wszystkich pasków, filtrów, oleju przy okazji pompy wody, uszczelniacza wału korbowego i płynu chłodniczego.

ba32dabc16534963m.jpg

Opublikowano

lampy na zespolone soczewki na sam poczatek zamien!

auto super!

Opublikowano

Tak jak napisał endriuu zmień lampy przednie na zespolone poliftowe i już będzie cud miód :good: Masz bardzo ładne autko szkoda, że 1,6 :decayed: Ale prezentuje się świetnie :good: Te alu, obniżony zawias i kolorek robią robotę :cool1: Bardzo ładna furka :good: Te lampy co masz założone na tył to poliftowe... już tak kupiłeś? Ktoś zmieniał :gwizdanie:

Opublikowano

te naklejki z tyłu mnie drażnią ogólnie OK :good:

Opublikowano
  • Autor

szkoda, że 1,6

Faktycznie mógłby być 1.8 albo 1.8T ale jest ok nie ma takiej tragedii zależy kto co wymaga :)
Te lampy co masz założone na tył to poliftowe... już tak kupiłeś? Ktoś zmieniał :gwizdanie:

Tak już kupiłem

te naklejki z tyłu mnie drażnią ogólnie OK :good:

naklejek już nie ma został tylko napis GLÖCKLER[br]Dopisany: 04 Sierpień 2008, 23:26 _________________________________________________Jakie polecacie zawieszenie bo to dla mnie jest za niskie i za twarde. Gdy z tyłu siedzą dwie osoby to obciera mi o nadkola. Chciałbym wybrać takie zeby auto ładnie wyglądało i było praktyczne. Zastanawiam sie na oryginalnym... ale boje się ze bedzie wyglądało jak na szczudłach :kwasny: Pytam tutaj bo gdy założyłem temat w dziale ZAWIESZENIE usunięto mi temat
Opublikowano

Jakie polecacie zawieszenie (...)

Ja polecam ori zawias sportowy 1BE :wink4: Z tłumaczenia kodu na wklejce to sportowy zawias obniżający autko o chyba 20 mm lub 30/20. To jest dość dobre rozwiązanie, autko wygląda ładnie i nie jest tragicznie nisko, ale zimą w koleinach się zamiata podwoziem :decayed: Ja mam taki zawias i szczerze nie zmienię na niższy :gwizdanie: ani na serie :rolleyes: Możesz sobie zobaczyć jak autko stoi w temacie o moim sreberku, niżej link :wink4:

Opublikowano

1be robi dobrze :kox: Jak to co masz (choc na lepszej feldze wygladalby super)jest dla cIebie za niskie i za twarde to tylko ori 1be. Na alle mozna wyrwac czasem w niezlej cenie.

Super kolor. Galka zmiany biegow chyba zmieniana. Spox auto ale silnik bieda....

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Piękan bryczka tylko lampy na zespolone soczewki zamien :good:

Opublikowano

autko nawet ładnie wyglada tylko bym zmienił lampy przednie po lifcie i by było git:) zawieszenie tez spoko i ja tez na takim jezdze :tongue4:

zapraszam na ogledziny mojej furki(mam lampy po lifcie zobacz jak to wyglada)

Opublikowano

Jakie polecacie zawieszenie bo to dla mnie jest za niskie i za twarde. Gdy z tyłu siedzą dwie osoby to obciera mi o nadkola. Chciałbym wybrać takie zeby auto ładnie wyglądało i było praktyczne. Zastanawiam sie na oryginalnym... ale boje się ze bedzie wyglądało jak na szczudłach :kwasny: Pytam tutaj bo gdy założyłem temat w dziale ZAWIESZENIE usunięto mi temat

ładna furka.....jakbyś chciał sprzedać sprężynki to wal do mnie bo pewnie masz obniżające tak :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jak bedę zmieniał spręzynki to na pewno dam znać. Teraz mam zamiar zminić te lampy na soczewki. Tylko zastanawiam sie czy zakładać DEPO czy Angel Eyes. Co myślicie o tych z ledami czy to badziew?? :mysli: Piszcie swoje propozycje które by pasowały do mojego auta... :)

Może ktoś zrobi jakieś VT z tymi z ledami ciekawe jak to by wyglądało

Opublikowano

zakładaj depo, albo ori valeo, do tego zestaw hid i będzie ładnie, nic nie kombinuj z ledami bo będzie tragedia

Opublikowano

Cześć, jak nie myślisz o wycinaniu błotników to kup FK jak moje - fajnie świecą i wyglądają, a wymiana b. prosta.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

widziałem Twoją furkę ze 2 tyg. temu jak byłem w Tbg pod Kauflandem w pod wieczornych godzinach-ładnie, ładnie wygląda tak trzymaj :good: . chyba czas pomyśleć nad spotami w Tbg, co Ty na to , byłbyś chętny??

Opublikowano
  • Autor

Pewnie, że jestem chętny tylko nie wiadomo ilu sie jeszcze znajdzie. Widziałem parę osób się rejestrowało na forum z TBG.

Ale w sumie dobry pomysł :wink4: Dzięki za opinię :)

Opublikowano

przecież blisko jest Stalowa, Sandomierz, porozsyłam privy i zobaczymy jaki będzie odzew. co 2 tyg jestem w Tbg , to może się coś wymyśli.

Opublikowano
  • Autor

OK zawsze można spróbować. Fajnie by było :decayed: A na początek może jak będziesz w Tbg to może sie spotkamy obejrzę Twoja A4. Oczywiście jak będziesz miał chwilę czasu. Jak coś to będziemy się musieli jakoś umówić bo ja też pracuje poza Tarnobrzegiem i teraz będę dopiero 22-23 listopada

Opublikowano

kolorek fajny :good: nie stoi az tak nisko , ja w swojej tez chciałem zmienić zawias na serie lub 1be ale jakoś się już przyzwyczaiłem i nie zamienię :evil:

Opublikowano

kochanie autko prezentuje sie naprawde slicznie widac ze dbasz o nie :good::wink4:

Opublikowano

kolorek fajny, felga też może być, ale niewiem dlaczego chcesz zmieniać ten zawias...on jest jeszcze WYSOKI :gwizdanie:

ja bym zostawił tak jak jest, jedynie jak już koledzy wspomnieli to na przód depo ew. ori valeo no i hid:) u Ciebie 6000k będzie wsam raz!

i szkoda że takie ładne autka mają takie słabe silniczki... sam mam taki problem, mogli zakładać 1,8 T jako podstawę :naughty: