Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stukanie w drzwiach pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po wymianie zawieszenia na twardsze na nierównościach zaczęło coś stukać mi w drzwiach pasażera lub w okolicach schowka, tak jakby coś się poluzowało/nadłamało i telepie na nierównościach. Czy ktoś wie, co to by mogło być, żeby zawęzić poszukiwania ? Coś od szyby ? Dodam, że prawą szybę da się używając lekkiej siły obniżyć, gdy jest np, do połowy otwarta, z lewą się tak nie dzieje. Czy to może być jakiś ogranicznik który nie wiem , odpadł i się tłucze?

Opublikowano

Zobacz na górne wachacze . No ale jak stuka w drzwi to może to pasażer.

Opublikowano
  • Autor

Pasażer , a raczej pasażerka raczej głosowo wyraża zwątpienie i chęć zwolnienia, niż stukajac :P A własnie co do wahaczy jak jest wieksza nierówność to tego nie slychać, tylko np stary nierówny asfalt , kocie łby czy bruk. Poza tym wahacze były niedawno sprawdzane, zero luzów, wygląda na to, że to gdzies we wnętrzu.

Opublikowano

jeżeli piszesz o stukaniu w drzwiach to u mnie jak było stukanie w drzwiach to była wina klamki do odtwierania drzwi wewnętrzna a raczej jej sprężynka i była luźna i wtedy stukała możesz ją sprawdzić czy siedzi sztywno

Opublikowano
  • Autor

Z klamką już był problem. To jest inny dzwięk, taki głuchy. Mam szukać w drzwiach luźnych elementów czy coś ? W pierwszym wątku pisałem o szybie, nie ma tam nic co mogłoby się połamać/odpaść ?

Opublikowano

w szybie to chyba jedyne co mogło by się złamać to ślizgi szyby bo są plastikowe ale to znowu nie działała by prawidłowo dół i góra

Opublikowano
  • Autor

No a własnie działa, tylko ze moge ją przy użyciu lekkiej siły zsunąc w dół, a od strony kierowcy nie ma takiej opcji.

Opublikowano

no to cos jest nie tak to zdejmij boczek i odkręc ramkę i wyjmiesz cała ramkę z szyba i wtedy zobaczysz wszystko jak wygląda

Opublikowano
  • Autor

W zasadzie to stało się to ( teraz o tym pomyślałem) po myciu dzis rano samochodu, to może mieć jakiś związek?

Opublikowano

wiesz nie wiem ale jak byś sie tam dostal to będziesz wiedzial co grane a boczek jest montowany na 4 śrubki i potem ramka z szyba na 2 podajże i wysowa sie do góry i wszystko elegancko widzisz cały mechanizm i zobaczysz czy nie ma tam nic ułamanego

Opublikowano
  • Autor

Najpierw musze sie przejechac z kims kumatym i niech on posłucha, czy to wogóle dochodzi z drzwi :facepalm:

---------- Post dopisany 27-10-2013 at 17:34 ---------- Poprzedni post napisany 19-10-2013 at 22:55 ----------

Kilka dni po zlokalizowaniu, że to gdzieś w drzwiach, stukanie znikło. Także po problemie :decayed:

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam ten sam problem co to jest wiesz mize

Dokladnie po umyciu auta i nie jest to zaden wachacz na bank. Tak jak mowisz