Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

brak wiskozy w nowym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wyregulowales przepustnice? Bo u mnie jest tak ze jak odlacze akumulator to takie sa objawy ze jak dodam gazu i zdejme to szarpie. I tu chodzi o nastawy przepustnicy. I zawsze robie tak: podlaczam aku i odpalam auto ktore moze miec dziwne obroty lub wyzsze ale nie koniecznie. Czekam az sie nagrzeje do 90. Gasze i odpalam i jest si.

Co do odpowietrzania mozna uzyc do tego odpowietrznika na przewodach idacych do nagrzewnicy oczywiscie na full ogrzewaniu wlaczonym.

Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka

---------- Post dopisany at 00:10 ---------- Poprzedni post napisany at 00:08 ----------

A co do linki to nie uwazam ze nie powinno byc luzu poniewaz ja mam ten luz lekki jzk podciagam pedal do gory a nie w dol. W dol jest sztywno jak ku**s i od razu pociaga linke i przepustnice, nawet musniecie gazu.

Opublikowano

Darku ja Ci powiem tak, jakbyś siadł do mojej a4 to byś zobaczył różnice na pedale gazu przed i po naprawie. A co do adaptacji przepustnicy to wiem ze się jej nie adaptuje ale twój sposób przerabiam za każdym odłączeniem aku.

Opublikowano
  • Autor

panowie odłączylem przewody od nagrzewnicy ten z odpowietrznikiem i nic nie leci z nagrzewnicy tylko sie sączy na wolnych i wypluwa wode z tego przewodu a to chyba nie tak cos? bo ten przewod jest wyjsciowy a nie wejsciowy

a ten wejsciowy daje wode po dodaniu gazu

Opublikowano

na bank jak mówisz zapowietrzone, ale jak nie wypływa to może zapchana nagrzewnica. Ale u mnie było tak samo i gazowałem dość mocno i puściło.

Opublikowano
  • Autor

nagrzewnice plukalem

jak trzymam na obrotach idzie woda ale potem znow nie

w przyszlym tyg daje 10l pplynu mechanikowi i niech sie meczy ja juz nie mam glowy

Opublikowano

no u mnie też tak było i wkurzyłem sie włożyłem spowrotem węża od wylotu nagrzewnicy i gazowałem, ściskałem węża i puściło. A czytając dużo wątków(5 godzin, nie uwierzysz ile znalazłem tematów o naszych abcekach) doczytałem ze za głowicą od kierowcy jest jakiś dodatkowy odpowietrznik na metalowej rurce. Sprawdź.

Opublikowano
  • Autor

wiem ktory odpowietrznik juz mam obadany tak ten silnik tyle razy co go rozbierałem to juz w glowie sie nei miesci

i jeszcze mi syczy z węza do nagrzewnicy na zgaszonym po jezdzie a jak go zdusze to przestaje syczec

Opublikowano

jestes pewien ze to jest z tego weza, u mnie było to samo i tez myslałem ze to z weza nagrzewnicy okazało się że syczało z podciśnienia serwa.

Opublikowano
  • Autor

tak bo jak ruszam tylko tym wezem to przestaje syczec albo jak go nadusze

---------- Post dopisany 01-12-2013 at 23:01 ---------- Poprzedni post napisany 29-11-2013 at 22:25 ----------

dzis na pelnej butli 35l zrobilem 280km na trasie ;)

Opublikowano

12,5 to taki znosny wynik, mi ostatnio spalił 11,6 ale nie na emeryta tylko taki mieszaniec:D

Naklepane z my Lumia 610 using Tapatalk

Opublikowano

Jak ja oszczędnie jade to 10.7-11.5 spali ale ostatnio trasa na Poznań i nie zachodziło 100 z licznika i pare zaliczyłam małych wyścigów i 14l pękło :)

Wysłane z iJablka 4s za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

no ja tez 120 =140 srednio lecialem ;) i pare razy wyprzedzilem mocniej:D

Opublikowano

a jak z tym odpowietrzanie udało się??

Opublikowano
  • Autor

co ty caly czas jest zapowietrzony

---------- Post dopisany at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany at 20:29 ----------

jak macie połączone te weze podciśnien w silniku? bo u mnie nie ma tego co idzie od odmy przepustnicy(wąż wychodzi z tyłu tego plastiku na dole) i u mnie to ułamane i nie mam tego podlaczonego wogole i nigdy nie mialem a w nowej oslonie widze ze byl tam wąż w tym silniku co kupilem i nie wiem jak te weze maja byc polączone

Opublikowano

ten wezyk idze właśnie od tego plastikowego dolotu na przepustnice tu masz fotkę, niby z innego auta ale silnik ten sam troszke dolot inny ale chodzi o miejsce jest w dokładnie tym samym:

rpjw.jpg

Opublikowano
  • Autor

u mnie z przepustnicy wychodzi na gore na trojniki i mam wszystkie weze jakie sa do kupy podlaczone na trojniki a do tego plastiku nic nie idzie;/

Opublikowano

no to nie dobrze bo to jest tak jakby obejscie przepustnicy czy kolektora gdzie o tym widziałem artykuł po niemiecku, jak znajde to wrzuce

Opublikowano
  • Autor

wlasnie chcialbym sie dowiedziec jak to powinno byc prawidlowo podlaczone;d bo u mnie tez 2 od gazu dolaczone tez do trojnikow sa

Opublikowano

no ok jak chcesz to jutro zrobi ci fotke jak to jest u mnie.

Opublikowano

To jest 2.6 na fotce?