Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

brak wiskozy w nowym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kupilem silnik abc z audi b4 cabrio 98r

poniewaz moj sie zatarl :D

i dzis zauwazylem ze w tym nowym silniku nie ma wiskozy jest obudowa plastikowa na przodzie silnika

pytanie czy da sie jakos przelozyc wisko ze starego silnika? jakos rozkrecilem i nie widze walka zeby ja zamontowac :( co robic? silnik ABC to chyba sie nie rozni ?:D wszystko to samo tylko wiska brak;/

Opublikowano

w b4 konstrukcja byla troszke inna. miska z b4 do b5 tez nie pasuje :facepalm:

Opublikowano

a tak z ciekawości to co zrobiłeś, że silnik się zatarł:P

Opublikowano
  • Autor

nie wiem jechalem i zgasl i tyle bylo ;d

Opublikowano

acha to wielkie pocieszenie:)

Opublikowano
  • Autor

jechalem ze 100 nagle spadl z obrotów i zgasl dotoczylem sie a spod glowicy z korkiem dym

odkrecilem korek a tak wszystko stopione i tyle pojechalem po drugi silnik:D

Opublikowano

kurde dziwna sprawa, tak jakby coś ucieło smarowanie. Może pompa oleju, albo zatkane kanały olejowe. Bo zakładam, iż olej był:)

Opublikowano
  • Autor

byl silnik byl dopieszczony i wogole nawet nie katowalem go a co mnie najbardziej boli ze po remoncie glowicy ani razu nie dalem mu do odciny bo mi szkoda bylo :D a sie zatarl no ;p ale mam drugi sie skompletuje i bedzie git mam nadzieje;)

Opublikowano

kurde nawet nie strasz ja też jestem po remoncie głowic i tak samo go nie katuje:P a to drugi miałeś silnik w zapasie??

Opublikowano
  • Autor

u mnie bylo tak:

jezdzil jezdzil ale tak mi jakos malo mocy jak na 2.6 quattro bylo

poczyscilem wszystko kolektory itp itp

nowe swiece oleje plyny zrobilem wszystko doslownie

i nagle ostatnio zaczal klekotac jak diesel

okazalo sie ze walek rozrzadu sie zatarl bo nie bylo smarowania w glowicy od strony kierowcy czyscilem zaworki zamienialem itp nic nie dalo to wymienielem glowice splanowalem uszczelka sruby i smiegal pieknie normalnie bajka zamykal licznik lekko BAJKA:D

po 2 tygodniach i jakis 500 km nagle zgasl

dym z drugiej glowicy zagladam a tam stopila sie ta plastikowa oslona w glowicy i wszystko potopione takie to nawet nie rozbeiralem tego pojechalem po drugi silnik do kolego z forum audi 80:)n i zobaczymy co dalej bedzie

Opublikowano

acha to mówisz, że z drugiej głowicy. No to nie fajnie

---------- Post dopisany at 10:03 ---------- Poprzedni post napisany at 10:01 ----------

no ja po remoncie zrobiłem ok 6,5 tyś km, u mnie też zmieniałem głowice tylko nie od razu jedna wiem była zmieniana 2 lata temu jeszcze robił to poprzedni właściciel, wiem bo akurat auto było u znajomego mechanika, i w każdej zatarty wałek na panewce. A druga to przypadkiem przy wymianie rozrządu się okazała. Tylko przy pierwszej auto jak u ciebie zgasł, a druga na szczęście zlokalizowana usterka w ostatniej chwili.

Opublikowano
  • Autor

no niestety przyczyny nie znam ale szkoda mi bardzo bo ani nie katowalem go ani nic ;/ zobaczymy jak ten drugi bedzie chodzil podobno ma byc super piec;d

Opublikowano

no oby wszystko było w porządku. Powodzenia w montażu:P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

zaczalem wczoraj rozbierac silnik do wyciagniecia i okazalo sie ze zatarla sie glowica olej w zaworach

plastikowa oslona walka stopiona do tego urwane kolo wałka i urwany pasek :D

2.6 są bezkolizyjne czy kolizyjne w koncu? bo druga strona jest git

Opublikowano

ABC są kolizyjne. A powiedz mi jakie masz dekle? bo u mnie też już ktoś wymieniał silnik bo poprzedni się zatarł :doh: i z tego co wiem siedzi teraz ABC z C4 z 97r. z czarnymi deklami. Czytałem też gdzieś że w końcówce produkcji czyli w czarnych deklach poprawili kanały smarowania i takie tam inne. Ponoć w tych silnikach z początku produkcji są wadliwe jeszcze smoki olejowe że za małe itp.

Ja wiem jak szukałem V6 to patrzyłem taż na jakim oleju jeździ. U mnie Motul 10w40 i po zrobieniu uszczelki pokrywy zaworów nawet oleju nie bierze za dużo od wymiany do wymiany 200-300ml max.

Opublikowano
  • Autor
ABC są kolizyjne. A powiedz mi jakie masz dekle? bo u mnie też już ktoś wymieniał silnik bo poprzedni się zatarł :doh: i z tego co wiem siedzi teraz ABC z C4 z 97r. z czarnymi deklami. Czytałem też gdzieś że w końcówce produkcji czyli w czarnych deklach poprawili kanały smarowania i takie tam inne. Ponoć w tych silnikach z początku produkcji są wadliwe jeszcze smoki olejowe że za małe itp.

Ja wiem jak szukałem V6 to patrzyłem taż na jakim oleju jeździ. U mnie Motul 10w40 i po zrobieniu uszczelki pokrywy zaworów nawet oleju nie bierze za dużo od wymiany do wymiany 200-300ml max.

mam czarne i w tym co kupilem tez czarne sa:)

Opublikowano

hmm.. poprawić poprawili ale widać ideału nie ma :grin:

Opublikowano

ja mam lepiej jedną czarną drugą srebrną :) ale na dniach zmienią srebrną na czarną (już leży na półce). Tylko miałem problem z kupnem uszczelki pod dekiel. U mnie w sklepie nie ma(tzn. nie ma nawet na hurtowni do tego czarnego dekla, bo do srebrnego jest inna). Ale jakimś cudem była jedna na stanie.

---------- Post dopisany at 21:00 ---------- Poprzedni post napisany at 20:58 ----------

a pytanko takie to padła Ci ta głowica którą robileś czy tą co nie robileś

Opublikowano

Dlatego ja u siebie mowię a6 c4 2.6 :)

Wysłane z iJablka 4s za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

padła mi ta której nie robiłem zatarł sie wałek i kolo urwalo:D druga glowica ktorą robilem chyba jest raczej git:) powinna byc bedzie na zapas:D