Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie gasnące oświetlenie wnętrza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem w swoim a4, mianowicie, podczas wymieniania zwykłych żarówek w lampce podsufitki na ledy, zdarzyło się coś przez co światełko świeci się non stop, gdy jest w pozycji oświecania przy otwartych drzwiach, nawet gdy odpalę auto to nadal się świeci. Wyciąłem ledy i nadal się świeci non stop. Co to może być ?

Opublikowano

Może uszkodził się stycznik w lampce i ustawiony jest cały czas na 'ON' ?

Opublikowano
  • Autor

nie nie, bo tam normalnie da się wyłączyć i dać na pozycje ON, więc to odpada

Opublikowano

Sprawdź switche od drzwi, możliwe, że któryś jest uszkodzony i daje ciągły sygnał o otwarciu drzwi.

Opublikowano
  • Autor

Dziś to sprawdzę, ale tak akurat w momencie wymiany na ledy by się zaciął ?

Opublikowano

Możliwe, że zbieg okoliczności lub coś z lampką jest nie tak. Proponuje taki test: wykręć lampkę i odepnij wtyczkę - 3 piny, jak dobrze pamiętam w jednym jest stały plus, w drugim stała masa, a w trzecim masa pojawia się po otwarciu drzwi. Wetknij miernik albo żarówkę i szybko się okaże czy switch w drzwiach nawalił czy coś z samą lampką jest nie tak.

Opublikowano

A masz na fisie info o otwartych drzwiach? bo jeśli masz i nic nie pokazuje a światełko się pali to ja bym stycznik w drzwiach wyeliminował :)

Opublikowano

nie no w przedliftach nie ma czegoś takiego w liczniku info o otwartych drzwiach niestety:P

Opublikowano
nie no w przedliftach nie ma czegoś takiego w liczniku info o otwartych drzwiach niestety:P

a to siedze cicho :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Dziś sprawdzę to z tą lampką czy są te dwa plusy jeśli tak to każde drzwi będzie trzeba przepatrzeć a pogoda już nie za dobra :decayed:

---------- Post dopisany at 17:12 ---------- Poprzedni post napisany at 16:09 ----------

Sprawdziłem i są dwa stałe plusy.:kwasny:

---------- Post dopisany at 20:23 ---------- Poprzedni post napisany at 17:12 ----------

Mógłby mi ktoś objaśnić działanie tych switche ? bo widzę że jest tam jeden brązowy kabelek?

Opublikowano

Będzie mnie pewnie ktoś musiał poprawić, ale wydaje mi się, że jest tak: w kostce przy lampce są 3 piny: stały plus i dwie masy. Jedna masa jest stała, jest wykorzystywana jak włącza się lampkę ręcznie. Druga masa pojawia się po otwarciu drzwi. Do switcha idzie kabelek, jak otwiera się drzwi to sprężynka w swichtu zwiera kabelek z masą wozu i jest światło.

Jest jeszcze taka rzecz, że po zamknięciu drzwi przez jakieś 10 sekund świeci się oświetlenie wewnętrzne. Czy sprawdzając kostkę przy lampce uwzględniłeś to?

Opublikowano
  • Autor

Uwzględniłem to :decayed:

z tego co patrzyłem to są dwa plusy i jedna stała masa:kwasny:

Opublikowano

Mogłem coś pokręcić, tak czy siak jeden sygnał powinien zanikać po zamknięciu drzwi.