Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Osłona przegubu zewnętrznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

proszę o podanie numeru osłony przegubu zewnętrznego od A4 B6 silnik AKE czyli 2.5TDI 180KM w quattro (z Tipem). Szukam tych osłon po różnych hurtowniach i w każdej mają po kilka niby pasujących, ale każda ma inne wymiary. Nie rozumiem tego.

Jeśli istnieje taka możliwość prosiłbym również o podanie wymiarów. Może tak będzie łatwiej coś dobrać.

I jeszcze jedno pytanie: czy Audi seryjnie stosuje gumowe osłony czy termoplastyczne?

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Opublikowano
Hej,

proszę o podanie numeru osłony przegubu zewnętrznego od A4 B6 silnik AKE czyli 2.5TDI 180KM w quattro (z Tipem). Szukam tych osłon po różnych hurtowniach i w każdej mają po kilka niby pasujących, ale każda ma inne wymiary. Nie rozumiem tego.

Jeśli istnieje taka możliwość prosiłbym również o podanie wymiarów. Może tak będzie łatwiej coś dobrać.

I jeszcze jedno pytanie: czy Audi seryjnie stosuje gumowe osłony czy termoplastyczne?

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Tu masz do Twojego silnika numer ...

A na drugie pytanie nie znam odpowiedzi.....:kwasny:

image.jpg

Opublikowano

Dzięki! Może po numerze będzie im łatwiej coś konkretnego dobrać. Myślałem żeby z ASO już kupić, ale 150 za kawałek gumy to przesada..

Opublikowano
Dzięki! Może po numerze będzie im łatwiej coś konkretnego dobrać. Myślałem żeby z ASO już kupić, ale 150 za kawałek gumy to przesada..

No tak ..cena w ASO nie jest mała ale za to wiesz co masz....:decayed:

Myślę że bez problemu dobry zamiennik wyrwiesz w rozsądnej kasie i też na nim pośmigasz ...:wink:

Opublikowano

lobro, za 30 zeta, i prawidłowy montaż,. pozdr

Opublikowano

No właśnie w jednym miejscu tylko znalazłem lobro i był jeden konkretny rozmiar. Tyle że nie za 30 a 60.. i na zamówienie, więc wolałem się upewnić co do tego rozmiaru. A wiesz może czy lobro robi osłony gumowe czy termoplastyczne?

Opublikowano
lobro, za 30 zeta, i prawidłowy montaż,. pozdr

W przypadku tym, może nie 30 zł. ale blisko zaś jakoś jak najbardziej polecam.

Opublikowano

I jest Lobro. Osłona jest dokładnie taka sama, jak oryginał. W zestawie, poza osłoną opaskami i smarem, są jeszcze zawleczki, obejmy, pierścienie i ta gruba śruba wpustowa, która ponoć jest "jednorazowa" tylko. 54PLN, taniej nie znalazłem.

Podaję numer Lobro, może komuś się przyda: 305120

Pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc i podpowiedzi.

Opublikowano

Trzeba było się do mnie zgłosić, by było taniej :wink:

Opublikowano

Dużo taniej? Dobrze, że dajesz znać, bo akurat przy montażu wyszło, że przeguby wewnętrzne są do wymiany. Napisz na priv jeśli masz jakiś zamiennik w dobrej cenie.

Opublikowano

PW poszło, sorki że z małym opóźnieniem, ale to z braku czasu bo córka się urodziła :banan: