Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9 TDI AWX mega problemy z moca - potrzebuje pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam niemaly problem.

Jakis 1m-c temu pojazd zaczal robic notlauf przy 120km/h. Gasilem odpalalem - jechalem dalej. Wymienilem weze podcisnienia, zawor n75 i nie wiem za co dalej sie zlapac bo jest gorzej. Teraz po 400m powietrze wypycha mi waz od intercoolera, auto nierowno pracuje, dymi na bialo, no i oczywiscie totalny brak mocy. Na egr zauwazylem ciecz (olej?) ktorej wczesniej nie bylo. NIe wiem za co dalej sie wziasc. Czy moze wyczyscic intercooler? czy moze problem z turbo? dodam ze po wypchnieciu weza od intercoolera podlaczajac vag-com nie mam zadnych bledow. Wczesniej mialem te:facepalm::

KODY BŁĘDÓW - Silnik Data

°38906019FP 1,9l R4 EDC G000SG 1538

17965 Ciśnienie doładowania - przekroczona granica regulacji brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

17978 Moduł sterujący zablokowany brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

17957 Zawór regulacji ciśnienia doładowania - przerwa/zwarcie do masy brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

Prosze o jak najszybsza pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja bym wtyczki posprawdzal bo chyba N75 nie trybi. Egr zaslep odlacz.

No i zasadnicze pytanie czy te węże dobrze pospinales bo juz cuda w życiu widziałem.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano
  • Autor

tak jak wcześniej były podłączyłem. EGR wyczyściłem dziś i nadal to samo.

Opublikowano

Sprawdź klapę gaszącą, faktycznie wygląda to tak jakby źle wężyki podpięte były.

Opublikowano

Może kierownice powietrza w turbinie zapieczone i przeładowuje?

Opublikowano

moze sie myle ,ale geometria w turbo prawdopodobnie zapieczona,tez mi wywalało 17965 a nawet check engine,albo samo odjedzie ciagnac na obrotch,tak jak u mnie(trochę dni to trwało), albo nie obejdzie sie bez czyszczenia turbo ,jak czysciłes egr to odrazu było kolektor ssacy wyczyscic. olej w egr to w wiekszosci przypadków wina odmy,nalezy OCT zamontowac, lub turbo puszcza ale to mozna tez z ciekawosci sprawdzic luz na wirniku,ale raczej odma. olej zasysany przez turbo zle na nie dział.

jak ogarniesz to napisz co i jak