Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

trzeszczaca uszczelka i swist powyzej 90km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sytuacja wyglada nastepujaco. wymienilem poszycie na polift ale ramki zostawilem sobie stare bo sa takie same jak w przelifcie. niby ramki ustawione uszczelka ladnie sie sklada z buda ale na nierownosciach trzeszczy troche i powyzej 90km/h zaczyna sie swist co wczesniej bylo przy okolo 130km/h co jest normalnie w b5. jak dobrze wyregulowac ramke moze jest jakis patent na to?? czytalem ze mozna uszczelke niby posmarowac delikatnie plynem do naczyc i zamknac drzwi i zobaczyc potem czy wszedzie przylega do budy auta. moze jest za ciasno chodz lekko sie drzwi zamykaja. ma ktos patent na ustawienie ramki. glowie u pasazera z przodu reszta normalnie sie jakos ustawila.

Opublikowano

A może masz na zawiasach za duży luz?

Opublikowano

a jak zakłądałes rame drzwi to nie zapomniałes o klinie na prawa dolna srubę??? jesli tego nie zalorzysz to pojawiaja sie swisty

Opublikowano
  • Autor

wlozylem ten klin byc moze jest za nisko czy za wysoko dobic go na chama czy jak?? luzow nie ma na zawiasach. swiszcze gdzies przy trojkacie lusterka

Opublikowano

u mnie też słyszałem świsty z okolic lusterka i okazało sie że gdzieś w obudowie lusterka zewnetrznego była szczelinka i gwizdało rozłożyłem i złożyłem jeszcze raz i teraz jest ok może sprawdź lusterko jak jedziesz te 90 to otwórz szybę czy słychać jakieś gwizdy jak nie to wtedy lusterko odpadnie i szukanie dalej

Opublikowano
  • Autor

jutro ramke przeloze bo mam druga i zobacze bo cos przy lusterku nie przylega

Opublikowano

może do lusterka nie założyłeś tej pianki wypełnijacej hmmm czesto jak wypadnie to ludzie jej nie wkladaja i potem świszczy

Opublikowano
  • Autor

tej wewnetrznej pod plastkowa oslona?? jest na miejscu. wstepnie ladnie juz wyregulowane nie trzeszczy na nierownosciach ale jeszcze nie jechalem tak zeby zobaczyc czy swiszcze

Opublikowano

u mnie siszczy powyżej 160 ustawiałem drzwi 5razy i w koncu trafiłem :wink: