Andrzej1994 Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 Witam. Przyszedł czas na wymianę rozrządu , i słyszałem że wypadało by wymienić pompę wody. I teraz jest pytanie. Pompa wody jest napędzana z paska wieloklinowego, ALE. W sklepach mówią o starym typie i nowym typie. I że w AFN 110km podobno jest jakiś stary typ. Myślałem o Ruville, i taki jest za 75 zł i 145 zł. Czym to się różni? Gdzie był stosowany stary typ a gdzie nowy? Jeżeli jakaś inna pompa wody to jaka polecacie? I od jakich typów silników pasują pompy wody do AFN.
sony_dark Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 ja polecam SKF, a co do reszty pytań sie nie wypowiem bo nie gustuje w dieslu
OLIVER Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Witam. Przyszedł czas na wymianę rozrządu , i słyszałem że wypadało by wymienić pompę wody.I teraz jest pytanie. Pompa wody jest napędzana z paska wieloklinowego, ALE. W sklepach mówią o starym typie i nowym typie. I że w AFN 110km podobno jest jakiś stary typ. Myślałem o Ruville, i taki jest za 75 zł i 145 zł. Czym to się różni? Gdzie był stosowany stary typ a gdzie nowy? Jeżeli jakaś inna pompa wody to jaka polecacie? I od jakich typów silników pasują pompy wody do AFN. Tu masz numer ori podaj go sprzedawcy i niech szuka a nie wydziwia Numer pompy bez literki " X "został wycofany w 2007r ja polecam SKF Też polecam SKF..
Andrzej1994 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Opublikowano 1 Listopada 2013 Ten zestaw będzie dobry? ROZRZĄD TDI AFN VW GOLF AUDI SEAT Passat INA Conti (3634915615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. plus pompa SKF. U kolegi Daniellossa (allegro) jest SKF za 130 zł. Chyba że lecieć w to Zestaw paska rozrządu + pompa wody HEPU: Audi A4 (8D2, B5) 1.9 TDI 110KM | Sklep iParts.pl
sony_dark Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 dla mnie zdecydowanie pierwszy zestaw bierz:)
Rekomendowane odpowiedzi