misiek333 Opublikowano 4 Listopada 2013 Opublikowano 4 Listopada 2013 Od niedawna jestem posiadaczem a4 więc proszę o wyrozumiałość . Zauważyłem że po zgaszeniu auta i po wyjęciu kluczyka , zza schowka dochodzą dziwne dźwięki , tak jakby jakiś silniczek drgał co mnij więcej 2 sekundy (od jakiejś klapki ).Czasami trwa to 5minut czy to norma?
bobikos Opublikowano 4 Listopada 2013 Opublikowano 4 Listopada 2013 siadają Ci silniczki od climatronika i nie mogą się dobrze ustawić po wyłączeniu. Dopóki nie będziesz miał problemów z regulacją nawiewów nie robiłbym nic z tym. Możesz też poszukać wątków o naprawie.
misiek333 Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Opublikowano 5 Listopada 2013 zastanawiam się czy ta regulacja nawiewu nie rozładuje akumulatora
bobikos Opublikowano 5 Listopada 2013 Opublikowano 5 Listopada 2013 Nie. One po jakimś czasie się wyłączają. Podejrzewam że w tym samym momencie w którym wycisza się moduł komfortu (jak zgaśnie podświetlenie przycisku awaryjnych).
misiek333 Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Opublikowano 5 Listopada 2013 no własnie te dźwięki trwają nawet 10 minut czyli długo po zgaśnięciu przycisku świateł awaryjnych
silnik Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Hej U mnie jest to samo tylko jak zgaśnie przycisk awaryjnych panel klimy ucicha. Przeczytałem trochę forum i dowiedziałem się że nasze silniczki a raczej potencjometry w nich są do czyszczenia lub wymiany. Nie zbędny VAG (mam ) Poczytaj tutaj http://a4-klub.pl/klimatyzacja-98/all-b6-ktos-posiada-rysunek-silnikow-klap-157853/ a tu nastawy podstawowe http://a4-klub.pl/klimatyzacja-98/b6-awx-nastawy-podstawowe-klimatronika-222254/ Jutro postaram się zdiagnozować problem
Rekomendowane odpowiedzi