Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szum w prawym kole? czy to opona czy łożysko?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

mam problem z którym borykam się od kilku tyg. szumi coś w prawym kole, byłem u kilku mechaników i po przejechaniu autem nie podobała im się wersja że to łożysko, mówią że opona może być zząbkowana... w tym rzecz że przekładałem z przodu na tył i ciągle to samo, dodam że opony nówki może 6 tys. km zrobione, zbieżność ustawiona. zmieniałem na koła zimowe i dalej to samo... miał ktoś podobny problem albo słyszał o czymś takim? dzwięk pojawia się przy jeździe na prost a przy skręcaniu maleje...

Opublikowano

Dla mnie to łożysko 1 sprawa jedź na diagnostykę podniosą auto i spr. jest specjalne urządzenie które rozpędzi koło i wszystko będzie jasne. Odnośnie szumu to przy skręcie będzie mniej szumiało bo łożysko pracuje pod różnym obciążeniem

Opublikowano

ja też stawiam łożysko. u mnie padł komplet ...

@niuniek8101 gdzieś ty niby takie wynalazki wykopał ?

Opublikowano

Ja też bym stawiał na łożysko. Miałem ten sam problem. u mnie poszło przednie prawe- na szczęście na gwarancji.

Opublikowano

lozysko....opor inny po skrecie i na wprost....bo opony już przekladales i wykluczono je....:wink:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki ale jak podpowiedzial kolega podjade gdzies po drodze jutro na jakas stacje lepsza i zapytam czy zdiagnouja :-) jak naprawie to napewno poinformuje co bylo przyczyna!

Opublikowano

Jest takie urządzonko mój diagnosta ma. Kumpel jakieś 2 tygodnie temu też wymieniał i tym ustrojstwem upewnił się, że to łożysko

Opublikowano
  • Autor

byłem na stacji diagnostycznej i faktycznie stwierdzili że to łożysko i mam swojego sprawdzonego dobrego mechanika umówionego na wt. i mam takie pytanko czy obrócę jeszcze ok. 650 km? bo przez weekend muszę tyle zrobić...

Opublikowano

Jak zaczęło niedawno szumieć to spokojnie kumpel zanim wymienił zrobił spokojnie 400km

Opublikowano
  • Autor

noo mi odkąd szumi zrobiłem coś koło 800 ale dźwięk cały czas taki sam więc oblecę kółeczko :)