Bartoszzz Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 panowie i panie mam problem, a mianowicie nie opuszczają mi się tylne szyby ( elektryczne ), przednie szyby chodzą normalnie, wciskając guzik aby podnosiły się w górę słychać tylko dzwięk siłownika, ale natomiast w dół ani drgną . co może być przyczyną tego :?:
Wąski Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Ale w B7 czy w B5 to takie masz w opisie :gwizdanie: przycisk blokady odblokowany
Bartoszzz Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Problem jest w B7 ktore posiadam od niedawna, B5 jest w trakcie sprzedaży ( w B5 nie mam elektrycznych szyb z tyłu ), przycisk blokady nieważne jak wciśniety nic nie zmienia bo nie moge opuscic szyb za pomoca przednich jak i tylnich przycisków
.xeo Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 A ja mam taki problem w B5 nie działa otwieranie/zamykanie szyby, LT (lewego tyłu) od czego najlepiej zacząć diagnozę ?
xcentriq Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Jeśli słychać siłownik a szyba stoi to problem mechaniczny prawda ? oczywiście jeżeli słychać go również podczas opuszczania.
.xeo Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Jeśli słychać siłownik a szyba stoi to problem mechaniczny prawda ? oczywiście jeżeli słychać go również podczas opuszczania. Prawda, ale chyba go nie słychać choć się nie przysłuchiwałem dokładnie, a może być jakiś bezpiecznik przepalony (choć sprawdzałem niedawno i wszystkie sprawne są) lub uszkodzony napęd (silniczek) ?
Rekomendowane odpowiedzi