Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

formatowanie kompa -jak to zrobic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich :hi:

chodzi o to, ze mam dysk c i d chciałbym sformatować oby dwa tylko nie wiem jak zrobić żeby było dobrze... czy najpierw sformatować dysk c zainstalować system i sformatować dysk d? czy sformatować oby dwa odrazu i później zainstalować system? pomóżcie mi, to mój pierwszy format który będę robił sam... i ogólnie drugi :]

teraz chodzi mi o ogolne formatowanie

Opublikowano

oba naraz :wink4:

Opublikowano

A najlepiej, żeby pozbyć się wszystkiego i zrobić na czysto, zrób sobie od nowa partycje.. Podziel dysk, tak żeby zostało wystarczająco miejsca z zapasem na system, a na drugiej partycji wrzucaj wszystko co chcesz.. W ten sposób, później formatujesz tylko jedna partycję systemową bez potrzeby kasowania danych..

Opublikowano

Dokładnie tak jak mówi Nosfer :good: Odpalasz płytkę z systemem i tworzysz nowe partycje. Kasując stare automatycznie je formatujesz. Chyba że wolisz zrobić jedną partycję ładnie ją sformatować (ja tak zrobiłem :tongue4: bo miałem masę wirusów :wallbash: ) i potem za pomocą programu PartitionMagic 8.0 już po zainstalowaniu systemu stworzyłem sobie takie partycje jakie chciałem :good:

Opublikowano
  • Autor

weszlem w biosa, ustawilem na 1st boot z cdrom zapisalem i dalej jest pozniej ze zeby uruchomic z plyty kliknij dowolny klawisz, gdy go klikam nic sie nie dzieje a komputer normalnie sie wlacza... co zrobic?

Opublikowano

Jaką masz klawiaturę? Na USB czy PS/2?

Opublikowano

Jaką masz klawiaturę? Na USB czy PS/2?

A to ma znaczenie? :blink: Pierwsze słyszę :mysli:

cerB a na bank masz:

dalej jest pozniej ze zeby uruchomic z plyty kliknij dowolny klawisz

a nie np. wciśnij jakiś określony klawisz? Tam chyba jakaś literka jest jeśli dobrze pamiętam? :mysli: Albo masz coś z płytką na której jest system... Już kiedyś z niej instalowałeś? :decayed:

Opublikowano

A to ma znaczenie? :blink: Pierwsze słyszę :mysli:

Aby klawiatura USB była widoczna z poziomu DOSa, należy włączyć support USB w BIOSie.

Opublikowano
  • Autor

ja mam wlasnie na usb jak to zrobic?? a z plytki juz instalowalem

Opublikowano

Ale cerb napisał, że przyciska dowolny klawisz..

Opublikowano
  • Autor

nosfer ale może klawiatura nie reaguje wtedy przez podłącze USB, właściwie tak by to wyglądało, bo od niedawna mam klawiaturę na USB a kiedyś gdy miałem zwykła bez problemu działało wszystko...

Opublikowano

A jeżeli Dos nie pracuje z USB, to czy w ogóle dałoby się wejść do BIOS-a ? :mysli:

Opublikowano

to można by było pożyczyć od kogoś klawiaturę na ps2 i wtedy przestawić ewentualnie kupić w sklepie za 20 zeta i po problemie

Opublikowano

to można by było pożyczyć od kogoś klawiaturę na ps2 i wtedy przestawić ewentualnie kupić w sklepie za 20 zeta i po problemie

Panowie do klawiatury na USB powinna być przejściówka na PS/2 :wink4: Tak samo w myszce :wink4:

Opublikowano

tak tylko ciekaw jestem ile taka przejściówka kosztuje czy sie nie opłaca kupić nowej klawiatury

Opublikowano

No właśnie o to mi chodzi że przy zakupie klawiatury czy też myszki na USB powinni dać przejściówkę, nawet ostatnio kupowałem nową myszkę i jest przejściówka :wink4: W sumie mam ich już 3 :naughty: I jeśli ktoś potrzebuje to mam jeszcze przejściówkę z czegoś dużego ( w bardzo starej klawiaturze :kox: ) na PS/2 małe, jak się to coś duże nazywało cholera zapomniałem... :mysli:

Opublikowano
  • Autor

ja mam jescze stara klawiatuer to podlacze i sprobuje :][br]Dopisany: 07 Sierpień 2008, 13:47 _________________________________________________ok. rzeczywiscie chodzilo o klawiature - pozniej jak po masle :] tylko teraz mam klopoty z obrazem... zle mi sie przewija i wogole... pomozcie

Opublikowano

musisz zainstalować sterowniki do karty graficznej.. [br]Dopisany: 07 Sierpień 2008, 17:27 _________________________________________________

na PS/2 małe, jak się to coś duże nazywało cholera zapomniałem... :mysli:

Din?

Opublikowano
  • Autor

mam wszystko jest ok :] dzieki wielkie wszystkim :]

Opublikowano

rozwiejcie wątpliwości proszę:

na lapku jest system XP, pod lapkiem wlepka świadcząca o legalności systemu

muszę na tym lapku zrobić format C, lecz nie mam płyty z systemem, która była zapewne do niego dołączona.

system XP wgram swój ( zakupiony i działający na domowym PC)

pytanie: czy po postawieniu systemu na lapku z mojej płyty przy aktualizacjach nie będzie monitów o nielegalności systemu???

na legalach "jadę" od niedawna, stąd pytanie. :hi: