Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l witam wszystkich chodzi o to, ze mam dysk c i d chciałbym sformatować oby dwa tylko nie wiem jak zrobić żeby było dobrze... czy najpierw sformatować dysk c zainstalować system i sformatować dysk d? czy sformatować oby dwa odrazu i później zainstalować system? pomóżcie mi, to mój pierwszy format który będę robił sam... i ogólnie drugi :] teraz chodzi mi o ogolne formatowanie
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l A najlepiej, żeby pozbyć się wszystkiego i zrobić na czysto, zrób sobie od nowa partycje.. Podziel dysk, tak żeby zostało wystarczająco miejsca z zapasem na system, a na drugiej partycji wrzucaj wszystko co chcesz.. W ten sposób, później formatujesz tylko jedna partycję systemową bez potrzeby kasowania danych..
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l Dokładnie tak jak mówi Nosfer Odpalasz płytkę z systemem i tworzysz nowe partycje. Kasując stare automatycznie je formatujesz. Chyba że wolisz zrobić jedną partycję ładnie ją sformatować (ja tak zrobiłem bo miałem masę wirusów ) i potem za pomocą programu PartitionMagic 8.0 już po zainstalowaniu systemu stworzyłem sobie takie partycje jakie chciałem
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l Autor weszlem w biosa, ustawilem na 1st boot z cdrom zapisalem i dalej jest pozniej ze zeby uruchomic z plyty kliknij dowolny klawisz, gdy go klikam nic sie nie dzieje a komputer normalnie sie wlacza... co zrobic?
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l Jaką masz klawiaturę? Na USB czy PS/2? A to ma znaczenie? Pierwsze słyszę cerB a na bank masz: dalej jest pozniej ze zeby uruchomic z plyty kliknij dowolny klawisz a nie np. wciśnij jakiś określony klawisz? Tam chyba jakaś literka jest jeśli dobrze pamiętam? Albo masz coś z płytką na której jest system... Już kiedyś z niej instalowałeś?
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l A to ma znaczenie? Pierwsze słyszę Aby klawiatura USB była widoczna z poziomu DOSa, należy włączyć support USB w BIOSie.
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l Autor ja mam wlasnie na usb jak to zrobic?? a z plytki juz instalowalem
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l Autor nosfer ale może klawiatura nie reaguje wtedy przez podłącze USB, właściwie tak by to wyglądało, bo od niedawna mam klawiaturę na USB a kiedyś gdy miałem zwykła bez problemu działało wszystko...
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l A jeżeli Dos nie pracuje z USB, to czy w ogóle dałoby się wejść do BIOS-a ?
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l to można by było pożyczyć od kogoś klawiaturę na ps2 i wtedy przestawić ewentualnie kupić w sklepie za 20 zeta i po problemie
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l to można by było pożyczyć od kogoś klawiaturę na ps2 i wtedy przestawić ewentualnie kupić w sklepie za 20 zeta i po problemie Panowie do klawiatury na USB powinna być przejściówka na PS/2 Tak samo w myszce
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l tak tylko ciekaw jestem ile taka przejściówka kosztuje czy sie nie opłaca kupić nowej klawiatury
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l No właśnie o to mi chodzi że przy zakupie klawiatury czy też myszki na USB powinni dać przejściówkę, nawet ostatnio kupowałem nową myszkę i jest przejściówka W sumie mam ich już 3 I jeśli ktoś potrzebuje to mam jeszcze przejściówkę z czegoś dużego ( w bardzo starej klawiaturze ) na PS/2 małe, jak się to coś duże nazywało cholera zapomniałem...
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l Autor ja mam jescze stara klawiatuer to podlacze i sprobuje :][br]Dopisany: 07 Sierpień 2008, 13:47 _________________________________________________ok. rzeczywiscie chodzilo o klawiature - pozniej jak po masle :] tylko teraz mam klopoty z obrazem... zle mi sie przewija i wogole... pomozcie
Opublikowano 7 Sierpnia 200818 l musisz zainstalować sterowniki do karty graficznej.. [br]Dopisany: 07 Sierpień 2008, 17:27 _________________________________________________ na PS/2 małe, jak się to coś duże nazywało cholera zapomniałem... Din?
Opublikowano 12 Sierpnia 200818 l rozwiejcie wątpliwości proszę: na lapku jest system XP, pod lapkiem wlepka świadcząca o legalności systemu muszę na tym lapku zrobić format C, lecz nie mam płyty z systemem, która była zapewne do niego dołączona. system XP wgram swój ( zakupiony i działający na domowym PC) pytanie: czy po postawieniu systemu na lapku z mojej płyty przy aktualizacjach nie będzie monitów o nielegalności systemu??? na legalach "jadę" od niedawna, stąd pytanie.