machoony Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 nie świeci mi lewy stop. FIS nie wywala żadnego błędu. dobrałem się do MCE i przy wtyczce zmostkowałem lewy stop z prawym, lewy z trzecim wtedy stop działa ale FIS wywala mi błąd lewego światła stopu po naciśnięciu hamulca. po wyłączeniu stacyjki błąd znika do następnego naciśnięcia hamulca. co jeszcze mogę sprawdzić? co może być przyczyną?
niuniek8101 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 U mnie wypaliło delikatnie wtyk ale fis wywalił błąd wymieniłem wkład i wszystko chodzi, spróbuj może z jakimś znajomkiem podmienić lampę i sprawdzić czy wkład jest ok.
jacek70 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Prawdopodobnie masz słabą masę lub jej wogóle niema.
machoony Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Opublikowano 11 Listopada 2013 mase w lewym kloszu z tyłu? inne światła działają prawidłowo. na tej samej masie i żarówce działa pozycyjne. gdy mostkuje stopa we wtyczce MCE (pin 10,12,14) to lewy stop świeci prawidłowo ale wywala błąd. tak jakby nie z MCE nie wychodził + dla lewego stopu.
bin85 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zmierz miernikiem czy z MCE wychodzi plus na lewy stop ewentualnie możesz jeszcze dla pewności na krótko podłączyć inną żarówkę
bin85 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zrób jeszcze "Output test" vagiem, ale obstawiam że też nie zaświeci, możesz jeszcze rozebrać MCE i zobaczyć czy niema widocznych uszkodzeń bądź zimnych lutów
machoony Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Opublikowano 11 Listopada 2013 dzieki. rozumiem, ze MCE do wymiany?
bin85 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 jeżeli w środku wizualnie będzie ok to pewnie tak
Rekomendowane odpowiedzi