Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wieksza temp silnika ..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

napisałem w innym temacie napisze i tu " i mówiłem, że odkamienienie pomoże", powodzonka ja już rok tak po tym płukaniu STP i dalej grzeje.

Opublikowano

DANEKPL ale dolny waz od chłodnicy robil ci się cieply? czy nie bo u mnie jest prawie to sam tylko tyle ze dolny waz jest zimny

Opublikowano

sprawdze ci dzis rafał i dam znaka wieczorem bo bede jechał to zagrzeje fure a żeby zmacać tego węża to musze dolot do filtra ściągnać ;). jakpoczułem że chłodnica się nagrzewa i na tyle ile wymacałem to do samego dołu to wąż dolny wchodzący do termostatu pewnie też. ale jak poczułem że wali żywym ogniem z nawiewów to juz nic nie rozbieralem. Dzis bede musial dostać sie do wentylatora od nawiewów bo żyje własnym życiem i włącza sie wtedy kiedy nie potrzeba i na odwrót ;)

Opublikowano
Auto powinno trzymać temp 90 stopni i koniec kropka. Każde odstępstwo od tej normy nie jest normalne. Sam dzisiaj miałem niespodziankę bo przy minusowych temp jadąc do pracy temp skoczyła mi do 95 i powoli rosła, nadmuch na maksa i temp spadła ale teraz też mam zagwozdkę co nie tak. Gaz włączył się normalnie, dmuchał ciepłym powietrzem z nagrzewnicy - ale nie jakoś bardzo ciepłym, chłodnica oczywiście zimna, zbiorniczek wyrównawczy i węże od niego również. I teraz zastanawiam się - przycięty termostat czy też może wirnik na pompie :facepalm:

ja miałem podobny przypadek;) podczas jazdy temperatura wzrastała mi do 95 stopni po czym później wracała do normy, okazało się że to wirnik w pompie. pozdrawiam

Opublikowano

no jak był plastikowy, bo zdarzają sie takie pompy, ale raczej w 2.6 tak jak u mnie był metalowy(może aluminiowy juz nie pamietam).

Opublikowano

A 1,8 też są plastikowe bo u mnie był i u kumpeli też był. Tylko tak jak pisałem, raczej mała szansa aby obracał się na ośce. U kumpeli pękł na pół i nie miała w ogóle obiegu.

Opublikowano

większosc wirników pompy wody jest plastikowa.ja w 2.6 miałem ori plastik lub jakies inne tworzywo i przy wymianie ( mialem tak ze auto mi sie przegrzwałon i nie wiadomo bylo czemu ) okazało się że pompa wody nie podaje prawidłowego obiegu. po wyciagnieciu pompy okazało się że wirnik z łopatkami a w sumie jego srodek sie wyrobił i trzpień kreci się w srodku a wirnik stoi ;) wymiana pompy na ruville i pompuje aż miło ;)

Opublikowano

ja bym jednak polecał zakupić SKF, przynajmniej bedzie pewność ze bedzie ok, ale nie mówie ze Ruville jest niedobra.

Opublikowano

skf jest chyba najbardziej popularny i bodajże polski. Ja mam mechanika który pracował w ASO w seacie i od ok 5-7 lat prowadzi swoj warsztat zajmuje się tylko VAG-iem wiec narobił się już przy tym troche i założył ruville gdzie pompa jest niewiele droższa ale jakościowo według niego jest dużo lepsza. wiem ze co mechanik to inne zdanie ale jeżeli gosciu robi tylko grupe aut jednego producenta ( o il emożna to tak nazwac ) to ma jakiś obraz jak sie auta zachowują i jaka jest awaryjność. nieważne, ważne za to że ma chodzić dobrze ;)

Opublikowano

pompa ruville raczej jest tańsza od SKF chyba, że Cię źle zrozumiałem.

Opublikowano

mi ruvila wytrzymała 18 tys....... widocznie taki model bo u brata zakładana w jednym czasie chodzi dalej ok 45 000 teraz mam febi i ma już przelatane ok 30 i śmiga

co do metalowego wirnika podobno jakiś producent robi pompy do adr z metalowym wirnikiem tak mi kiedyś powiedziano w sklepie

Zainwestuj w skf

Opublikowano

dokładnie jednemu się uda drugiemu już nie. SKF i tyle w temacie jak dla mnie.

Opublikowano

SKF miałem ostatnio w ADR i z tego co kojarzę była z metalowym wirnikiem.

Opublikowano

SKf montowałem na wiosne do swojego ADRa i miała metalowy wirnik

Opublikowano

no właśnie cały czas o to sie rozchodzi ze ma metalowy wirnik a nie plastik

Opublikowano

o tak metalowy wirnik z metalowym trzpieniem lepsza "przyczepnosc" a plastik szybciej się wyrabia. do Abc mialem skf za chba 190 zl a ruvilla za 270 zl

Opublikowano

wow to nie spodziewałem się że ruvilla jest droższy od SKF:P