Opublikowano 16 Listopada 201312 l Zarejestrowalalem sie na stronie PayPal.Aby dokonac pelnej aktywacji konta i móc placic za zakupy kartą debetową lub kredytową, trzeba podac jej dane tj wpisac w odpowiednie pola nr karty ,typ,nazwe itp Po zrobieniu tego wszystkiego i kliknięciu "dodaj kartę" ,wyskakuje komunikat :"System nie zweryfikował tej karty. Sprawdź, czy podane przez Ciebie informacje są prawidłowe. Adres rozliczeniowy musi być zgodny z adresem zamieszkania podanym w systemie PayPal." Czy wiecie jak temu zaradzic ?Kombinowalem juz na rozne sposoby ale ciagle jest to samo
Opublikowano 16 Listopada 201312 l chorera dawno to było konto bankowe, z którego masz kartę, musi mieć taki sam adres zamieszkania właściciela, jaki podałeś do systemu paypal. z tego co pamiętam, tam przychodzą jakieś kody potwierdzające pocztą lub dzwonią do Ciebie na nr stacjonarny...
Opublikowano 16 Listopada 201312 l Pamiętam że też się z jakimś szczegółem bujałem ale za cholerę sobie nie mogę przypomnieć co to było Wiem na pewno że nie było żadnej weryfikacji listownej ani telefonicznej (zakładałem konto w zeszłym roku chyba jakoś). Sprawdź sobie wszystko na spokojnie.
Opublikowano 16 Listopada 201312 l Musisz mieć kartę kredytowa tzw. wypukłą (nie płaską) żeby zautoryzować ją z kontem paypal Innymi słowy musisz mieć kartę akceptowaną na całym świecie
Opublikowano 16 Listopada 201312 l Nie trzeba mieć karty kredytowej ale (aha! coś mi się kojarzy) chyba trzeba wysłać jakiś przelew z podanego konta (jeśli nie masz wypukłej karty).
Opublikowano 16 Listopada 201312 l starzy moi nie mogli kupić biletów na samolot przez 'płaską' kartę, musiała być wypukła... może to dlatego?
Opublikowano 16 Listopada 201312 l Nie trzeba mieć karty kredytowej ale (aha! coś mi się kojarzy) chyba trzeba wysłać jakiś przelew z podanego konta (jeśli nie masz wypukłej karty). to się zgadza, ja nie mam w ogóle karty kredytowej i posiadam konto paypal od dobrych kilku lat
Opublikowano 18 Listopada 201312 l Autor w takim razie nie musze miec karty kredytowej albo tej wypuklej bo wystarczy zwykla platnicza -tak was zrozumialem ---------- Post dopisany 18-11-2013 at 12:11 ---------- Poprzedni post napisany 17-11-2013 at 01:06 ---------- gdyby ktos szukal odpowiedzi na pytanie zadane przezemnie na poczatku -problem lezal w tym ze limit na karcie platniczej dla transakcji zagranicznych byl ustawiony na 0 (zero) Trzeba zwiekszyc ten limit do np 1 tys zl poprzez konto internetowe lub w swoim banku stawiajac sie osobiscie.Po zwiekszeniu limitu system paypal od razu zweryfikowal moja karte i moglem zrobic zakupy bez potrzeby uzywania karty kredytowej