Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 2.8 174km Bp + LPG Przełącza się podczas jazdy z lpg na bp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj rano wracałem z pracy i po 15km przełączył mi się z lpg na bp (klima była włączona). Pomyślałem że ją wyłączę i wtedy wróciło na lpg. Czyżby czujnik temperatury przy reduktorze? :eusathink: Temperaturę łapie dobrze tak po 5-6km ma 90 stopni i trzyma już cały czas wiec to chyba raczej nie termostat. Płynu nie wywala, układ chłodzący jest odpowietrzony. Może jakieś zwarcie w kabelkach od instalacji... Zastanawiam się czy to z klimą to był przypadek czy może jest to jakoś ze sobą powiązane

Opublikowano

Raczej przypadek. Obserwuj czy problem się powtórzy.

Opublikowano
  • Autor

Ok do soboty rana będę więcej wiedział bo będę miał wyjazd tak 35km w jedną stronę

---------- Post dopisany 23-11-2013 at 07:30 ---------- Poprzedni post napisany 21-11-2013 at 16:56 ----------

więc jak na razie problem się nie powtórzył. Zobaczymy jak zrobi się zimniej :naughty:

---------- Post dopisany 25-11-2013 at 09:02 ---------- Poprzedni post napisany 23-11-2013 at 07:30 ----------

dzisiaj znowu problem się powtórzył. Przełączyło mi z lpg na bp. Zrobiło się zimniej i od razu problem powrócił

Opublikowano

W pierwszej kolejności filtry sprawdź: faza ciekła w szczególności. Jak jest przytkany za bardzo, to reduktor nie ma z czego zrobić ciśnienia i sterownik będzie odłączał lpg. To taka wstępna propozycja.

Opublikowano

Wskazana wizyta u gazownika , przy okazji wymiana filtrów ,sprawdzenie czujnika na reduktorze i samego reduktora.

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki za podpowiedzi :) filtr między reduktorem a wtryskami wymieniany jakieś 1,5 miesiąca temu. Powiem żeby sprawdzili ten reduktor i czujnik. Jak na razie od 5 dni problem nie występuje :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, o mnie z reduktora wychodziła 1 rura, później Y na każdą głowicę osobno i na każdej filtr przelotowy a teraz najlepsze :doh: przed filtrem - za reduktorem na 1 z węży była przelotówka z króćcem pomiarowym na wężyk ciśnienia i drugim na czujnik temperatury:facepalm: , tam było tak zasyfione że czujnik temperatury gazu głupiał i ten wężyk się przytkał - - stąd wywalało mnie na benzynę przy lekkim obciążeniu.

Dodam że niestety przelot gazu był tak czy siak ograniczony, bo w środku tej przelotówki wystawał czujnik temp i gwint króćca ciśnienia.

Cały ten burdel ogarnąłem i zrobiłem kompensację na listwach i na kompensacji tą przelotówkę do pomiarów założyłem i hula.

zanim to odkryłem zmieniłem reduktor ....wtryski też....i się okurwiałem bo kilka innych kwiatków gazownik- instalator zostawił po sobie.

jakby co mam reduktor KME silver używany do sprzedania, ( jest sprawny ale pasowało by wyczyścić).

Ile to nerwów i czasu mnie kosztowało...takie kwiatki.