Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5] Błąd klimatyzacji

Gość darecki84

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
801 F118

Niestety, oznacza to że baterie w Twoim zegarku się wyczerpały, należy zakupić nowe.

No chłopie, wysil się trochę. Napisz skąd ten błąd, nazwij temat poprawnie .

Po prostu daj trochę więcej informacji...

Opublikowano

Włącznik wysokiego ciśnienia dla sprzęgła sprężarki klimatyzacji.

Masz ten przełącznik uszkodzony, lub po prostu parownik ci zamarzł, kiedy próbowałeś uruchomić klimatyzację.

Ewentualnie nie działa wentylator chłodnicy klimatyzacji, lub jest uszkodzona jego wiązka.

Opublikowano
Ewentualnie nie działa wentylator chłodnicy klimatyzacji, lub jest uszkodzona jego wiązka

A co ma do tego wentylator ? :583:

Chodzi Ci o to, że tam jest też włącznik wentyla (F23) :600: ?

Ten wyłącznik wyłącza i włącza kompresor tylko.

Kompresor pozostaje wyłączony, aż wyłącznik się zamknie (zależu od ciśnienia w układzie)

Gość darecki84
Opublikowano

klimy nie włącze bo jak wciskam gwiazdke to swieci się kontrolka tyle ile trzymam guzik a może żle są kable podpięte do tego czujnika co jest przy chłodnicy klimy ? a za opis sorki ale tylko tyle mi powiedzieli :/

Opublikowano
Ewentualnie nie działa wentylator chłodnicy klimatyzacji, lub jest uszkodzona jego wiązka

A co ma do tego wentylator ? :583:

Ma to do wszystkiego, że jeśli nie będzie chłodził układu to czynnik chłodniczy rozgrzewa sie nadmiernie, wzrasta ciśnienie w układzie i wyłącznik wysokiego ciśnienia wyłącza klimatyzację.

Poza tym włąśnie po to jest diagnoza sprawności tego układu wentylatora.

Może być tak że właśnie sterownik prędkości wentylatora dodatkowego jest uszkodzony.

Opublikowano

Podpinam sie do temau, ostatnio miałem problem z paskiem klinowym i ściągałem pas przedni. Powypinałem te złączki po prawej stronie, ale bez odłączenia AKU. Po skończonej pracy wszystko poskładałem tak jak było. Lecz na klimatroniku oraz na Vag jest błąd o którym tu mowa. Kasowałem błedy na Vag lecz ten jeden pozostaje. Co robić, gdzie szukać przyczyny PROSZE o POMOC :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: