Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podszarpuje przerywa rano gdy jest zimny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najważniejsza do sprawdzenia cewka -mierzenie jej to bezsens. W cewkach często zaburzenia pojawiają się okresowo, pod wpływem temperatury. Najpewniejsza metoda to podmiana na pewną z innego auta. Wcale nie na nową. Nowe zamienniki bzdetnych firm od startu niekiedy są ułomne.

Jeżeli masz od kogo -podmień cewkę, fajki i przewody.

Opublikowano

Faktycznie, możesz mieć rację, postaram się to sprawdzić.

Na ciepłym silniku może być ta cholerna cewka, przy wymianie kabli patrzyłem na fajki i wydawały się być niemal jak nowe, ale to może być tylko takie wrażenie.. :D

Opublikowano

Ja niedawno przerabiałem to z kablami. Jakiś czas było ok, Bosch od brata przełożony jak walczyłem z...nieważne.

Jak się nagrzał nasilało się tarpanie, nawet na wolnych jak klimę załączałem. Nawet mi bydle na gazie strzeliło -sekwencja. To KE-j z BLOSem potrafię zrobić "niewybuchowy", ja już zapomniałem co to strzelanie na LPG, a tu masz...

Woda z atomizera i doznałem objawienia hehe. Silnik jak zaczął kicać to by gwoździe powbijał dwucalowe jakby podstawić. Założyłem "nazad" Magnetii Marelli(serio je Magneto z X-menów produkuje, czy to ploty? ;) ) i spokój.

Przy BMW e36/46/38/39 sporo tematów z cewkami dłubałem. Tam o tyle łatwiej, że się miejscami dają zamieniać i bywało, że wystarczyło. Tam się też nauczyłem, że wiara w nowe cewki przeciętnego pochodzenia powinna zawierać dużą dawkę pobłażliwości, bo jak nie to będzie okrasa z jeszcze większej dawki pokory...

Tak czy inaczej -bezcenna niemal możliwość podmiany, jeżeli ją masz, pozwoli Ci wyeliminować sporą część zagadnienia. Taką co "VAG-owanie"potrafi gładko przeoczyć.

Edytowane przez pulpecik