kamilp Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Opublikowano 26 Listopada 2013 Co się ma klimatyzacja do braku ciepła w aucie ?
Kowi87 Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 ogólnie B5 jest na tyle zyebanym autem ze co byś nie robił szyby bedziesz miał zaparowane, do sprawdzenia nagrzewnica, moze zapowietrzona, filtry, szyby odtłuscic, sprawdzic wilgos w aucie i mniej pić nawet nie wiesz ze mozesz mieć pod wykładziną wode...
mily Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 Dodaj zdjęcie klimatronika bo jak narazie każdy myśli że masz nowszej generacji. ---------- Post dopisany at 17:56 ---------- Poprzedni post napisany at 17:55 ---------- ogólnie B5 jest na tyle zyebanym autem ze co byś nie robił szyby bedziesz miał zaparowane, do sprawdzenia nagrzewnica, moze zapowietrzona, filtry, szyby odtłuscic, sprawdzic wilgos w aucie i mniej pićnawet nie wiesz ze mozesz mieć pod wykładziną wode... Jak chcesz to dam Ci fiata, dopiero zobaczysz jak szyby mogą zaparować
Kowi87 Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 nie znam A4ki ze zlotów która by nie miała problemu parowania szyb:wink: kupuje sie preparat np 4nano glass anti fog i w sporym stopniu problem znika, ale tylne szyby bez konkretnego umycia i pozbycia sie wszelkiej wilgoci z bagaznika, zaslepienia otworów nie popuszczą
KrzysiekA4 Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 Moje doświadczenie z zaparowanym przodem mówi,nagrzej auto w środku(pojeździj trochę autem)przewietrz,nagrzej,przewietrz.Poszukaj nieszczelności(wilgoć nie ma sumienia)w razie czego gazeta pod wycieraczki(żeby sprawdzić jaka wilgotność lub czy mamy dziurkę do zapchania).Oczywiście wszystko co wyżej napisałem przy sprawnej nagrzewnicy(no i termostacie heh).Co do klimatyzacji parownik odgrywa ważną rolę,po używaniu klimatyzacji powinno się użyć zwykłego nawiewu po to aby wilgoć z parownika mogła przelecieć przez układ ja to robię przy lekko uchylonej szybie i nawiew na szybe przednią temp.18C
~adam Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Dywaniki mogą być suche za to ściana grodziwa od środka może być mokra po nagrzaniu paruje i zachodzi na wszystko co nie jest owiewane powietrzem, u mnie był podobry problem przed nie do końca szczelny osuszacz, niby w środku sucho, a szyby parowały. Pomogło uszczelnienie i udrożnienie odpływu, wymiana filtra kabinowego, wietrzenie samochodu po zakończonej jeździe i opukiwanie butów ze śniegu podczas jazdy zimą, bo nie ma nic bardziej irytującego niż skrobanie szyby na zewnątrz i od środka.
Rekomendowane odpowiedzi